Ingrediente
●
Faina
225 g
albă sau integrală
●
Lamaie
1 buc
sucul și coaja rasă
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Amestec de mirodenii
1 lingurita
vanilie, nucșoară, etc. Eu nu am pus nimic..
●
Sare
1 buc
cât luăm cu 3 degete
●
Miere
4 linguri
pt glazură
●
Apa
2 linguri
pt glazură
●
Lamaie
1 buc
doar coaja rasă - pt glazură
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
2
Pregătim îngredientele. Pornim cuptorul la foc mic (160 grade C).
3
Cernem într-un vas făina, sarea, mirodeniile și bicarbonatul.
4
Radem coaja de la lămâie și stoarcem sucul.
5
La foc mic-mic, topim mierea cu bucățica de unt, adăugăm apoi sucul și coaja de la lămâie, amestecând pănă se omogenizează.
6
Ușor răcorit, turnăm amestecul de miere peste amestecul de făină din vas. Amestecăm bine.
8
Încorporăm încet amestecul de ouă peste cel de făină cu miere.
9
Turnăm amestecul rezultat într-o tavă de cuptor. Eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 18 cm. Am uns-o cu ulei și am tapetat-o cu făină.
10
Băgăm prăjiturica la cuptor pentru circa 40 de minute.
11
Ea va crește și va deveni elastică atunci când o atingeți. Atenție la cuptor: culoarea dată de miere ne va înșela cu privire la timpul de coacere! Verificați cu o scobitoarea; dacă va ieși curată, înseamnă că e gata!
12
O scoateți din formă și o lăsați vreo 5 minute să se răcorească. Eu am cam ”prăjit-o” puțin.
13
Pregătiți glazura acum. Încălziți mierea cu apa și coaja de lămâie.
14
Înțepați prăjitura peste tot cu o scobitoare/băț de frigăruie. Eu am întors-o cu fundul în sus și așa am înțepat-o. Cu o pensulă, ungeți-o apoi cu amestecul de miere încălzit.
15
O lăsați apoi să se răcească de tot. O întoarceți. O mai puteți unge și deaspura.
16
O feliați. Și o serviți cu maaare poftăăă!
Cantitate:
8 buc
(porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)