Ingrediente
●
Dovlecei zucchini
2 buc
●
Oua
2 buc
1 intreg si 1 galbenus
●
Patrunjel verde
2 linguri
1 legatura
●
Oregano uscat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleceii sa spala se sterg si se rad pe razatoarea mare. Se presara sare si se lasa 10 minute (eu am lasat 2 ore ca am plecat la shopping),sa-si lase apa. Apoi se pun pe un servet absorbant sa elimine excesul de apa. Eu i-am strans si in mana sa se scurgam apoi i-am pus pe servetel,
Pas 2
Intr-un bol se pun dovleceii rasi, se adauga pe rand, prazul taiat julien (la mine ceapa verde),1 ou intreg si 1 galbenus (eu intotdeauna bat ouale separat, vedeti spuma in stanga bolului),se condimenteaza cu nucsoara macinata (putina, nu puteam scrie asa la ingrediente), oregano uscat, patrunjel proaspat.
Pas 3
Dupa ce am pus aceste condimente, ultima e faina (cernuta), o jumatate de cana (iar nu am putut scrie asa). Se amesteca, dar nu f. mult cu furculita de jos in sus.
Pas 4
Intr-o tigaie teflonata,se pune uleiul de masline si se lasa la incins. Focul trebuie sa fie mediu. Se ia cu lingura din compozitie, si se pun in tigaie ca gramajoarele. Apasati putin cu lingura si dati forma dorita, rotunda, ovala,cum doriti. Se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte, si apoi se scot pe o hartie absorbanta.
Pas 5
Se tin la cald pana la servire. Se servesc simpli, sau cu sos de rosii, sau alb de smantana cu usturoi. Sunt f.buni si se mananca f. repede.
POFTA BUNA !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: