Zucchini Rosti

Zucchini Rosti

Gasind aceasta reteta pe un site, m-am gandit sa va arat si voua pas,cu pas cum se face. Pot sa spun ca este exact reteta Oladii cu dovlecel, cu deosebirea ca aici se folosesc dovlecei zucchini. Se face foarte repede, simplu si sunt gustosi.

Ingrediente

Dovlecei zucchini
2 buc
Faina alba
3 linguri
Praz
1 buc
Oua
2 buc
1 intreg si 1 galbenus
Patrunjel verde
2 linguri
1 legatura
Oregano uscat
1 lingurita
Ulei de masline
50 ml
Nucsoara
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

  Dovleceii sa spala se sterg si se rad pe razatoarea mare. Se presara sare si se lasa 10 minute (eu am lasat 2 ore ca am plecat la shopping),sa-si lase apa. Apoi se pun pe un servet absorbant sa elimine excesul de apa. Eu i-am strans si in mana sa se scurgam apoi i-am pus pe servetel,

Zucchini Rosti - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol se pun dovleceii rasi, se adauga pe rand, prazul taiat julien (la mine ceapa verde),1 ou intreg si 1 galbenus (eu intotdeauna bat ouale separat, vedeti spuma in stanga bolului),se condimenteaza cu nucsoara macinata (putina, nu puteam scrie asa la ingrediente), oregano uscat, patrunjel  proaspat.

Zucchini Rosti - Pas 2
Pas 3

  Dupa ce am pus aceste condimente, ultima e faina (cernuta), o jumatate de cana (iar nu am putut scrie asa). Se amesteca, dar nu f. mult cu furculita de jos in sus.

Zucchini Rosti - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie teflonata,se pune uleiul de masline si se lasa la incins. Focul trebuie sa fie mediu. Se ia cu lingura din compozitie, si se pun in tigaie ca gramajoarele. Apasati putin cu lingura si dati forma dorita, rotunda, ovala,cum doriti. Se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte, si apoi se scot pe o hartie absorbanta.

 

Zucchini Rosti - Pas 4
Pas 5

 Se tin la cald pana la servire. Se servesc simpli, sau cu sos de rosii, sau alb de smantana cu usturoi. Sunt f.buni si se mananca f. repede.

POFTA BUNA  !

Zucchini Rosti - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !