Parizer de casa
Vin cu o reteta de Parizer de casa, din piept de pui sanatoasa si gustoasa. Cel din comert are o cantitate mica de carne separata mecanic, contine sorici, slanina, soia, coloranti, conservanti, arome...etc. Aici ingredientele sunt simple, accesibile oricui, se face si foarte usor si repede. Se poate face cu diferite feluri de carne(vita, pui, porc,curcan). Poza de sus este cu carne de vita, dar ce voi posta este cu carne de pui. Acest parizer de casa este dupa o reteta marocana.
Ingrediente
●
Ierburi diverse
1 lingurita
●
Frunze de patrunjel
2 linguri
●
Sare
1 lingurita
jumatate lingurita
●
Cimbru
1 lingurita
jumatate lingurita
●
Piper
1 lingurita
putin
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ingredientele de care avem nevoie. Scriu aici ca maslinele pot fi inlocuite cu ce va place:ciuperci, ardei colorati, cascaval, piper boabe..sau nu adaugati nimic.
Pas 2
In cana punem:oule, grisul,uleiul, usturoiul zdrobit, si condimentele, sarea, boiaua, ierburile aromate, curry, cimbrul, piperul. Nu conteaza ordinea. Mixam bine cu blenderul.
Pas 3
Apoi adaugam carnea dorita (pui, vita, porc, curcan). Mixam pane devine o pasta omogena.
Pas 4
Turnam compozitia obtinuta intr-un bol si adaugam maslinele sau ce doriti voi (cum am scris la Pasul 1) si cele 2 linguri de patrunjel verde (eu am avut congelat). Amestecam bine.
Pas 5
Apoi intindem pe masa folie alimentara in 3-4 straturi, turnam compozitia si-i dam forma de rulou.Strangem foarte bine si legam la ambele capete.
Pas 6
Ruloul il invelim bine si in folie de aluminiu si-l inchidem bine la capete. Apoi se pune la fiert intr-o oala in apa rece si se lasa 35-45 de minute de cand incepe sa fiarba apa. Folia de aluminiu se innegreste, dar e bine ca nu ajunge in contact cu carnea.Se scoate-atentie ca e greu- cu o paleta si sa elimia folia de aluminiu, lasandu-se sa se raceasca in folia alimentara. Cand s-a racit se introduce in frigider (tot in folie) si se lasa cel putin 4 ore.
Pas 7
Apoi il feliem si-l servim ca gustare sau la micul dejun. Se pastreaza in frigider invelit in plastic 4 zile. Dupa cum vedeti nu contine nimic chimic, are o cantitare mica de ulei si se si fierbe. Deci sanatos. Va doresc
POFTA BUNA !
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: