Parizer de casă
Vin cu o rețetă de Parizer de casă, din piept de pui sănătoasă și gustoasă. Cel din comerț are o cantitate mică de carne separată mecanic, conține șorici, slănină, soia, coloranți, conservanți, arome... etc. Aici ingredientele sunt simple, accesibile oricui, se face și foarte ușor și repede. Se poate face cu diferite feluri de carne (vită, pui, porc, curcan). Poza de sus este cu carne de vită, dar ce voi posta este cu carne de pui. Acest parizer de casă este după o rețetă marocană.
Ingrediente
●
Ierburi diverse
1 lingurita
●
Frunze de pătrunjel
2 linguri
●
Sare
1 lingurita
jumătate linguriță
●
Cimbru
1 lingurita
jumătate linguriță
●
Piper
1 lingurita
puțin
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ingredientele de care avem nevoie. Scriu aici că măslinele pot fi înlocuite cu ce vă place: ciuperci, ardei colorați, cașcaval, piper boabe... sau nu adăugați nimic.
Pas 2
În cană punem: ouăle, grișul, uleiul, usturoiul zdrobit, și condimentele, sarea, boiaua, ierburile aromate, curry, cimbrul, piperul. Nu contează ordinea. Mixăm bine cu blenderul.
Pas 3
Apoi adăugăm carnea dorită (pui, vită, porc, curcan). Mixăm până devine o pastă omogenă.
Pas 4
Turnăm compoziția obținută într-un bol și adăugăm măslinele sau ce doriți voi (cum am scris la Pasul 1) și cele 2 linguri de pătrunjel verde (eu am avut congelat). Amestecăm bine.
Pas 5
Apoi întindem pe masă folie alimentară în 3-4 straturi, turnăm compoziția și-i dăm formă de rulou. Strângem foarte bine și legăm la ambele capete.
Pas 6
Ruloul îl învelim bine și în folie de aluminiu și-l închidem bine la capete. Apoi se pune la fiert într-o oală în apă rece și se lasă 35-45 de minute de când începe să fiarbă apa. Folia de aluminiu se înnegrește, dar e bine că nu ajunge în contact cu carnea. Se scoate - atenție că e greu - cu o paletă și se elimină folia de aluminiu, lăsându-se să se răcească în folia alimentară. Când s-a răcit se introduce în frigider (tot în folie) și se lasă cel puțin 4 ore.
Pas 7
Apoi îl feliem și-l servim ca gustare sau la micul dejun. Se păstrează în frigider învelit în plastic 4 zile. După cum vedeți nu conține nimic chimic, are o cantitate mică de ulei și se fierbe. Deci, sănătos. Vă doresc
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării: