Erbazzone Fritto
rețeta postată de Elena (Ellena)
M-am gândit să vă împărtășesc și vouă o rețetă italiană și anume Erbazzone Fritto adică Frunze de sfeclă prăjită! În Italia se prepară de obicei toamna când sunt frunzele de sfeclă abia crescute, pentru că sunt bune cele proaspete!
În România nu se obișnuiește să se mănânce aceste chifteluțe! Dar sunt foarte bune!
Merită să încercați!
P.S - Frunzele de sfeclă se pot înlocui cu frunze proaspete de spanac!
Ingrediente
●
Frunze de sfeclă
1 kg
sau frunze de spanac
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
pentru frigere, puteți folosi și unt sau untură în loc de ulei
●
Condimente
1 lingurita
la alegerea dvs, eu am pus piper, usturoi granulat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Frunzele de sfeclă se curăță de codițe, se spală bine.
Se pun întregi frunzele într-o cratiță cu apă clocotită.
Pas 2
Se clocotesc puțin, până se înmoaie frunzele, asemănător ca la frunzele de spanac.
Se scot frunzele și se lasă la scurs.
Pas 3
După ce s-au scurs bine, frunzele de sfeclă se amestecă cu parmezanul ras, pesmetul, ouăle bătute și făina cernută.
Se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se adaugă condimentele și se mai amestecă puțin până devine o pastă numai bună de a forma chiftele.
Pas 4
Se pune tigaia la încins cu ulei și luați cu o lingură din compoziție sau le formați ușor în mână și se pun la prăjit.
Se prăjesc pe ambele părți.
Se servesc imediat calde cu orice tip de salsa vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-15 buc)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: