Rulada de sarbatoare

C
Rulada de sarbatoare

O rulada foarte-foarte gustoasa, dar in caelasi timp si aspectuoasa, demna da a fi pusa pe o masa de sarbatoare. Chiar daca poate parea greu de facut, sa stiti ca nu este, daca respectati reteta, nu are cum sa nu va iasa. In schimb, este foarte spornica: dintr-un piept de pui obtineti 2 rulade destul de mari. Cantitatile sunt date pentru o rulada.

Pofta buna !!!

Ingrediente

Piept de pui dezosat
1 buc
de fapt,folosim doar o jumatate de piept de pui pentru o rulada, eu am facut 2 rulade dintr-un piept de pui mai maricel
Marar verde
1 buc
1 legatura
Cascaval
100 g
pui dupa gust
Ardei gras
1 buc
sau gogosari marinati
Castraveti in otet
1 buc
Faina
3 linguri
Oua
2 buc
un ou pentru omleta si unul pentru a da rulada prin el, inainte de prajire
Iaurt
1 linguri
sau smantana, pentru omleta

Pasi de urmat

1

Pentru o rulada vei folosi o jumatate din pieptul de pui. De-a lungul jumatatii de piept de pui se face o taietura si se desface ca o carte.

2

Bati carnea intre 2 pelicule de bucatarie cat poti de mult, fara sa o rupi. Sarezi, piperezi dupa gust.

 

3

Presari marar taiat marunt pe toata suprafata carnii.


 

4

Pregatesti o omleta (poti s-o pregatesti inainte de a bate carnea ca sa se racoreasca intre timp) dintr-un ou,putin iaurt sau smantana si o lingurita de faina ( aceasta nu e obligatorie).

Aranjezi cu atentie omleta pe suprafata pieptului, dar nu neteda, ci putin stransa, ca sa fie mai frumoasa sectiunea ruladei

5

Presari cascaval pe suprafata omletei


6

Tai un ardei rosu sau, cum am facut eu, un gogosar marinat si un castravete in otet, fasii subtiri si le aranjezi pe suprafata ruladei


7

Rulezi rulada cu atentie


8

Dai rulada prin faina, cu atentie, intr-o singura directie, ca sa nu se desfaca. O lasi putin, vreo 10 min, ca faina sa intre in carne, si o dai inca o data prin faina.

Apoi prin oul batut bine cu putina sare, pe toata suprafata

9

Prajesti rulada in tigaie cu putin ulei. Mai intai intorci rapid rulada pe toate partile, ca sa se prajeasca oul cu faina si sa nu se desfaca rulada - vreo 2 min. De-aici incolo ai 2 variante: fie dai focul mai incet si si prajesti bine rulada pe toate partile, pana observi ca iese cascavalul topit, atunci rulada este gata,

 

10

fie, cum am facut eu, o invelesti in foaie de alumniu si o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.


11

O scoti cu atentie si o pui la racit , de preferat sa pui ceva greu deasupra ei ca sa se preseze (de ex.un tocator, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui in frigider


12

Aceasta e rulada in sectiune

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (dintr-un piept de pui, taiat in 2 bucat, obtineti )
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

crismi
crismi 03 feb 2012, 18:18

La pasul 3 , peste marar se poate presara putin cascaval, ca sa se lege rulada mai bine

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 feb 2012, 18:23

Foarte frumoasa si colorata rulada, bravo! Si multumesc pt reteta!

Cori
Cori 14 feb 2012, 22:09

Mmmmm, ador ruladele cu diferite umpluturi. Super

Poza mea pentru reteta:
Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 30 ian 2014, 21:39

Stimata dna 10 cu felicitari,sigur atat aceasta reteta cat si altele sunt foarte gustoase,cu aspect deosebit,nu le-am incercat,dar am urmarit retetele si sunt sigura ca sunt foarte deosebite. Atat modul de preparare,ingredientele sunt extraordinare si sincer pot spune ca sunteti o gospodina de nota 10 , nu se poate exprima in cuvinte! MA INCLIN IN FATA DUMNEAVOASTRA!