Ingrediente
●
Piept de pui dezosat
1 buc
de fapt, folosim doar o jumătate de piept de pui pentru o ruladă, eu am făcut 2 rulade dintr-un piept de pui mai măricel
●
Mărar verde
1 buc
1 legătură
●
Cașcaval
100 g
pui după gust
●
Ardei gras
1 buc
sau gogoșari marinați
●
Castraveți în oțet
1 buc
●
Ouă
2 buc
un ou pentru omletă și unul pentru a da rulada prin el, înainte de prăjire
●
Iaurt
1 lingura
sau smântână, pentru omletă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pentru o ruladă vei folosi o jumătate din pieptul de pui. De-a lungul jumătății de piept de pui se face o tăietură și se desface ca o carte.
Pas 2
Bați carnea între 2 pelicule de bucătărie cât poți de mult, fără să o rupi. Sarezi, piperezi după gust.
Pas 3
Presari mărar tăiat mărunt pe toată suprafața cărnii.
Pas 4
Pregătești o omletă (poți s-o pregătești înainte de a bate carnea ca să se răcorească între timp) dintr-un ou, puțin iaurt sau smântână și o linguriță de făină (aceasta nu e obligatorie).
Aranjezi cu atenție omleta pe suprafața pieptului, dar nu netedă, ci puțin strânsă, ca să fie mai frumoasă secțiunea ruladei
Pas 5
Presari cașcaval pe suprafața omletei
Pas 6
Tai un ardei roșu sau, cum am făcut eu, un gogoșar marinat și un castravete în oțet, fâșii subțiri și le aranjezi pe suprafața ruladei
Pas 8
Dai rulada prin făină, cu atenție, într-o singură direcție, ca să nu se desfacă. O lași puțin, vreo 10 min, ca făina să intre în carne, și o dai încă o dată prin făină.
Apoi prin oul bătut bine cu puțină sare, pe toată suprafața
Pas 9
Prăjești rulada în tigaie cu puțin ulei. Mai întâi întorci rapid rulada pe toate părțile, ca să se prăjească oul cu făina și să nu se desfacă rulada - vreo 2 min. De-aici încolo ai 2 variante: fie dai focul mai încet și prăjești bine rulada pe toate părțile, până observi că iese cașcavalul topit, atunci rulada este gata,
Pas 10
fie, cum am făcut eu, o învelești în foaie de aluminiu și o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.
Pas 11
O scoți cu atenție și o pui la răcit, de preferat să pui ceva greu deasupra ei ca să se preseze (de ex.un tocător, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui în frigider
Pas 12
Aceasta e rulada în secțiune
Cantitate:
1 buc
(dintr-un piept de pui, tăiat în 2 bucăți, obțineți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: