Cremsnit scotian

Cremsnit scotian

Un desert deosebit, pentru orice ocazie!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
300 g
si inca 10 linguri pentru crema
Unt
250 g
sau margarina
Zahar pudra
50 g
Oua
4 buc
Praf de copt
1 buc
Smantana
60 g
Lapte
1 l
pentru crema
Zahar
250 g
Esenta de vanilie
2 buc
Nuca de cocos
1 buc

Pasi de urmat

1

Se pregatesc ingredientele.

2

Pregatim foile:

Se incorporeaza 100g unt in faina, se adauga zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, smantana si 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios.Se imparte in 3 si se tine la frigider cat pregatim crema, dupa care se intind si se coc pe  hartie de copt sau pe fundul unei tavi.

3

Pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, se adauga 10 linguri de faina si cateva linguri de lapte.Restul de lapte se pune pe foc.

4

Cand laptele este cald se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor.Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.

5

Albusurile se bat spuma tare si se toarna peste crema  amestecand repede.

6

Coacem foile.

7

Umplem foile cu crema din belsug si dam prajitura la rece cateva ore. Indicat ar fi sa se faca prajitura seara si sa o lasati la rece pana a doua zi, ca sa intre crema in foi.

8

Taiem marginile si portionam prajitura dupa preferinte si o decoram cu nuca de cocos.

Pofta mare!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Lavi
Lavi 13 iul 2011, 07:57

Dupa cum vezi, eu am folosit margarina, si am gresit eu cand am scris 100g, se pune 250 g. Am pus toata cutia respectiva.

mikela
mikela 12 iul 2011, 12:29

Bun,am inteles,crema fara unt,toata cantitatea de unt e inglobata in compozitia foilor,dar la ingrediente se specifica 250 g unt/margarina ,in schimb la pregatirea foilor figureaza doar 100 g.Pana la urma care e cantitatea exacta,un pachet unt (250 g) sau 100 g?

Lavi
Lavi 12 iul 2011, 11:48

toata cantitatea de unt trebuie folosita la foi, la crema nu am pus deloc

mikela
mikela 12 iul 2011, 11:44

Imi cer scuze,revin cu intrebarea,nu m-am lamurit.Inteleg ca unt folosim numai la foi,insa cat,250 g sau 100 g? Astept raspunsul tau,merci frumos!

Lavi
Lavi 08 iul 2011, 08:21

nu se pune unt in crema, doar margarina din foi...................daca vrei poti sa pui si esenta in foi, dar crema iese foarte aromata

mikela
mikela 06 iul 2011, 19:00

Si mai am o intrebare.Esenta adaugi si la foi?

mikela
mikela 06 iul 2011, 18:57

Imi cer scuze,cred ca ai uitat untul din crema(150 g) ,care ,cred eu,il incorporam inainte de a adauga spuma de albus.Prajitura asta cu siguranta e delicioasa,aduce cu "Alba ca zapada".

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 22 iun 2011, 14:16

pizza??????

lena
Elena (lena) Lavi 22 iun 2011, 15:01

A incurcat reteta Lavi, a lasat valika acelasi comentariu la Pizza Bianca. o sa sterg mai incolo comentariile.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 04 feb 2011, 14:04

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 03 feb 2011, 19:01

O includ pe lista retetelor "de incercat" :)

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile