Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
300 g
si inca 10 linguri pentru crema
●
Unt
250 g
sau margarina
●
Esenta de vanilie
2 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pregatesc ingredientele.
Pas 2
Pregatim foile:
Se incorporeaza 100g unt in faina, se adauga zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, smantana si 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios.Se imparte in 3 si se tine la frigider cat pregatim crema, dupa care se intind si se coc pe hartie de copt sau pe fundul unei tavi.
Pas 3
Pregatim crema:
Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, se adauga 10 linguri de faina si cateva linguri de lapte.Restul de lapte se pune pe foc.
Pas 4
Cand laptele este cald se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor.Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.
Pas 5
Albusurile se bat spuma tare si se toarna peste crema amestecand repede.
Pas 7
Umplem foile cu crema din belsug si dam prajitura la rece cateva ore. Indicat ar fi sa se faca prajitura seara si sa o lasati la rece pana a doua zi, ca sa intre crema in foi.
Pas 8
Taiem marginile si portionam prajitura dupa preferinte si o decoram cu nuca de cocos.
Pofta mare!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
80 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)