Ingrediente
●
Rosii proaspete
8 buc
6 rosii se folosesc pentru umplut ,iar 2 pentru tocat
●
Ardeii verzi
4 buc
3 ardeii pentru umplut,1 pentru tocat
●
Vinete
2 buc
1 pentru umplut,1 pentru tocat
●
Orez
11 linguri
se foloseste o lingura de orez pentru fiecare leguma umpluta.Eu am avut 11 legume deci 11 linguri de orez
●
Conserva rosii tocate
1 buc
sau poti folosi rosii proaspete
●
Cartofi
5 buc
2pentru tocat si 3 pentru pus in tava langa legume
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalam toate legumele si le stergem de apa.Cu un cutit taiem capacelele pe care le pastram pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o lingurita scobim fiecare leguma in parte cu grija sa nu le gaurim pe lateral si pe fund ,miezul scos il punem intr-un bol mai mare.
Dupa ce am terminat de scobit legumele le asezam in tava un langa alta.
Pas 2
Legumele care au ramas - 1 ardei,2 rosii,1 vanata,patrunjelul,conserva de rosii si 2 cartofi - se toaca pe jumatate si se adauga in bolul in care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.
Pas 3
Toate aceste legume le tocam in blender nu foarte mult.
Pas 4
Legumele tocate le punem intr-o sita sa se scurga sucul.Trebuie sa ramana o pasta nu cu multa zeama deoarece isi vor lasa si legumele pe care le umplem.Sucul lasat de legume il pastram pentru mai tarziu
Pas 5
Peste legumele tocate adaugam sare,piper,cimbru lingura de zahar mai punem si putin ulei de masline in compozitie si mai adaugam si cele 11 linguri de orez.
Pas 6
Amestecam aceasta compozitie si cu o lingura umplem fiecare leguma in parte, la sfarsit punem si capacele.
Pas 7
Acum printre legume punem cei 3 cartofi ramasi pe care ii taiem cubulete mai mari.
Pas 8
Peste legume punem cu grija sucul care a ramas din scursul legumelor.Punem si niste ulei si apa cat sa acopere legumele.
Pas 9
Dam tava la cuptor pentu 60-90 minute.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Sursa:
daniela