Legume umplute

Legume umplute

Eu fac aceasta reteta mai mult cand e sezonul rosiilor, cand legumele sunt mai gustoase si mult mai sanatoase. Iese buna si iarna dar vara e mult mai gustoasa. Incerc sa va trimit cat mai multe retete cu specific grecesc. La prima vedere pare o reteta mai complicata dar nu este deloc asa.

Ingrediente

Rosii proaspete
8 buc
6 rosii se folosesc pentru umplut ,iar 2 pentru tocat
Ardeii verzi
4 buc
3 ardeii pentru umplut,1 pentru tocat
Vinete
2 buc
1 pentru umplut,1 pentru tocat
Orez
11 linguri
se foloseste o lingura de orez pentru fiecare leguma umpluta.Eu am avut 11 legume deci 11 linguri de orez
Sare,piper
15 g
Zahar
1 linguri
Cimbru
1 linguri
Patrunjel verde
1 buc
Ulei de masline
200 ml
Conserva rosii tocate
1 buc
sau poti folosi rosii proaspete
Ceapa
1 buc
Usturoi
2 buc
Cartofi
5 buc
2pentru tocat si 3 pentru pus in tava langa legume

Instrumente

tava
cutit,o lingurita
o sita

Pasi de urmat

1

Spalam toate legumele si le stergem de apa.Cu un cutit taiem capacelele pe care le pastram pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o lingurita scobim fiecare leguma in parte cu grija sa nu le gaurim  pe lateral si pe fund ,miezul scos il punem intr-un bol mai mare.

Dupa ce am terminat de scobit legumele le asezam in tava un langa alta.

2

Legumele care au ramas - 1 ardei,2 rosii,1 vanata,patrunjelul,conserva de rosii si 2 cartofi - se toaca pe jumatate si se adauga in bolul in care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.

 

3

Toate aceste legume le tocam in blender nu foarte mult.

 

4

Legumele tocate le punem intr-o sita sa se scurga sucul.Trebuie sa ramana o pasta nu cu multa zeama deoarece isi vor lasa si legumele pe care le umplem.Sucul lasat de legume il pastram pentru  mai tarziu

 

5

Peste legumele tocate adaugam sare,piper,cimbru lingura de zahar mai punem si putin ulei de masline in compozitie si mai adaugam si cele 11 linguri de orez.

 

6

Amestecam aceasta compozitie si cu o lingura umplem fiecare leguma in parte, la sfarsit punem si capacele.

 

7

Acum printre legume punem cei 3 cartofi ramasi pe care ii taiem cubulete mai mari.

 

8

Peste legume punem cu grija sucul care a ramas din scursul legumelor.Punem si niste ulei si apa cat sa acopere  legumele.

 

9

Dam tava la cuptor pentu 60-90 minute.

Pofta Buna!

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kilograme
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Sursa: daniela
Colectii: Legume

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 feb 2011, 10:18

Foarte buna reteta Daniela! Eu stiam de una cu carne, dar asta merge foarte bine si in post si asa, mai sanatos.

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 08 feb 2011, 14:20

Asa este si eu mai fac si cu carne dar mai mult imi place fara.Eu am scris reteta exact cum se face aici in grecia.

lena
Elena (lena) 08 feb 2011, 14:49

Atunci vrem si o placinta greceasca adevarata Daniela!

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 08 feb 2011, 15:22

Ok promit ca o sa scriu si o reteta de placinta.Chiar aseara am facut placinta cu verdeata pacat ca nu am facut niste poze.

E.M.A
E.M.A 20 iun 2017, 12:07

Bună!  Ce gramaj trebuie sa aibă conserva de roșii,  400 de grame,  cum are de obicei?  Iar dacă punem roșii proaspete, trebuie altele în plus față de cele 2 pentru tocat menționate la început sau se referă la cele 2 pentru tocat deja specificate? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 20 iun 2017, 13:04

Reteta nu-mi apartine dar cred ca este conserva standard de 400g, si da, trebuie inca vreo 5 rosii care sa inlocuiasca conserva, si pasate dinainte.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 20 iun 2017, 14:58

Am înțeles. Mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului!  Zi frumoasă!