Mâncărică de spanac

Mâncărică de spanac

În seara asta m-am gândit să îmi încarc „bateriile” și să prepar ceva lejer, rapid și gustos!

Așa că am gătit o mâncărică de spanac, alături cu ouă ochiuri și felii de mozzarella!

Rezultatul a fost delicios!

Ingrediente

Spanac proaspăt
1 kg
   
Usturoi
2 buc
2 căței mai mari
Suc de roșii
4 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingurita
sărați după gust
Piper
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Spanacul se curăță și se spală în câteva ape.

Apoi îl opărim în apă cu sare și se lasă la scurs.

Mâncărică de spanac - Pas 1
Pas 2

După ce s-a scurs bine, îl tocăm.

Mâncărică de spanac - Pas 2
Pas 3

Într-o cratiță punem uleiul și călim usturoiul.

Mâncărică de spanac - Pas 3
Pas 4

După ce s-a aurit usturoiul adăugăm spanacul tocat, punem puțină apă în care a fiert spanacul și lăsăm să se înăbușe, până scade puțin apa.

Mâncărică de spanac - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugăm bulionul și mai lăsăm puțin să fiarbă.

Mâncărică de spanac - Pas 5
Pas 6

Condimentăm cu sare și piper după gust.

Mâncărică de spanac - Pas 6
Pas 7

Serviți alături de ouă ochiuri și felii de brânză.

 

Poftă Bună!

 

Mâncărică de spanac - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 18 Feb 2012, 14:38

Super bun si sanatos spanacul

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 18 Feb 2012, 14:47

Si legat de cum il servesti tu cu oua si branza, eu il mai fac tras la tigaie in unt, apoi adaug niste branza rasa sau faramitata si un ou prajit deasupra. Este delicios!!!

Poza mea pentru rețetă: