Paste "Fusilli" cu ton

Paste "Fusilli" cu ton

Un prânz delicios am gătit azi.

Recomand și vouă aceste paste cu ton!

Gustul își spune cuvântul!

Ingrediente

Paste "fusilli"
250 g
   
Roșii cubulețe din conservă
200 g
   
Ton la conservă
150 g
   
Parmezan
100 g
   
Busuioc uscat sau verde
1 lingurita
   
Usturoi
2 buc
2 căței
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Ingredientele sunt gata.

Trecem la treabă.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 1
Pas 2

Pastele se pun la fiert conform timpului de pe ambalaj.

Între timp preparăm sosul.

Într-o cratiță sau o tigaie punem la călit usturoiul mărunțit în uleiul de măsline scurs de la conservele cu ton.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 2
Pas 3

Când s-a aurit ușor usturoiul adăugăm roșiile cubulețe.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 3
Pas 4

Adăugăm busuiocul, sare și lăsăm puțin să se înăbușe.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 4
Pas 7

Apoi adăugăm și tonul și mai lăsăm 5 min maxim.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 7
Pas 8

Când pastele sunt fierte se scurg de apă și se clătesc cu un jet de apă rece și se pun peste sosul roșii cu ton.

Amestecăm energic și oprim focul.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 8
Pas 9

Se servesc imediat calde cu parmezan ras deasupra!

 

Poftă Bună!

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (2-3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Paste și altele, Paste

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 18 Feb 2011, 08:45

Ce pofta mi-ai facut Ellena, foarte buna combinatie cu ton

Ellena
Elena (Ellena) 18 Feb 2011, 15:06

Asa este Lena!

Va urma!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 26 Feb 2011, 00:39

Intr-adevar foarte bune ies, eu fac deseori cu ton dar in loc de sos de rosii cubulete cu usturoi si condimente il folosesc direct pe cel de la Barilla (Basilico), mi se pare ca merge mai bine la peste. In schimb, tipul tau de sos rosu preparat il folosesc cand fac paste cu un fel de bacon/kaiser si, in plus fata de usturoi, pun si ceapa calita in el...In orice caz, foarte bun! De experimentat in mai multe feluri (cu ciuperci etc)!

Nota mea pentru rețetă:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 20 Feb 2015, 13:38

Au iesit foarte bune pastele cu ton :-) Rosiile mele cubulete erau in apa, asa ca am scurs apa si am pus un pic de suc de rosii si ketchup facut in casa. Delicios!!!

Nota mea pentru rețetă: