Paste "Fusilli" cu ton

Paste "Fusilli" cu ton

Un pranz delicios am gatit azi.

Recomand si voua aceste paste cu ton!

Gustul isi spune cuvantul!

Ingrediente

Paste "fusilli"
250 g
Rosii cubulete din conserva
200 g
Ton la conserva
150 g
Parmezan
100 g
Busuioc uscat sau verde
1 lingurita
Usturoi
2 buc
2 catei
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Ingredientele sunt gata.

Trecem la treaba.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 1
Pas 2

Pastele se pun la fiert conform timpului de pe ambalaj.

Intre timp preparam sosul.

Intr-o cratita sau o tigaie punem la calit usturoiul maruntit in uleiul de masline scurs de la conservele cu ton.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 2
Pas 3

Cand s-a aurit usor usturoiul adaugam rosile cubulete.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 3
Pas 4

Adaugam busuiocul, sare si lasam putin sa se inabuseasca.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 4
Pas 7

Apoi adaugam si tonul si  mai lasam 5 min maxim.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 7
Pas 8

Cand paste sunt fierte se scurg de apa si se clatesc cun jet de apa rece si se pun peste sosul rosi cu ton.

Amestecam energic si oprim focul.

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 8
Pas 9

Se servesc imediat calde cu parmezan ras deasupra!

 

Pofta Buna!

Paste "Fusilli" cu ton - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Paste si altele, Paste

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 18 Feb 2011, 08:45

Ce pofta mi-ai facut Ellena, foarte buna combinatie cu ton

Ellena
Elena (Ellena) 18 Feb 2011, 15:06

Asa este Lena!

Va urma!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 26 Feb 2011, 00:39

Intr-adevar foarte bune ies, eu fac deseori cu ton dar in loc de sos de rosii cubulete cu usturoi si condimente il folosesc direct pe cel de la Barilla (Basilico), mi se pare ca merge mai bine la peste. In schimb, tipul tau de sos rosu preparat il folosesc cand fac paste cu un fel de bacon/kaiser si, in plus fata de usturoi, pun si ceapa calita in el...In orice caz, foarte bun! De experimentat in mai multe feluri (cu ciuperci etc)!

Nota mea pentru reteta:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 20 Feb 2015, 13:38

Au iesit foarte bune pastele cu ton :-) Rosiile mele cubulete erau in apa, asa ca am scurs apa si am pus un pic de suc de rosii si ketchup facut in casa. Delicios!!!

Nota mea pentru reteta: