Ingrediente
●
Ouă
3 buc
1 pt. fiecare persoană
●
Banane
3 buc
mai verzi, 1 de persoană
●
Ulei de măsline
4 linguri
plus ulei pt. prăj. ouăle
●
Sare, piper, crenguțe de pătrunjel verde
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele, orezul se spală bine și se lasă 15 minute în apă rece.
Pas 2
Punem 2 linguri de ulei în cratiță, când este caldă adăugăm usturoiul tăiat în două, călim un pic, punem orezul scurs bine de apă, condimentăm, călim 1-2 minute orezul, apoi punem crenguțele de pătrunjel, cuișoarele și apa caldă, amestecăm bine și lăsăm la foc mic să fiarbă până scade toată apa. Punem orezul într-o strecurătoare și îl ținem un pic în apă foarte rece (pt. a nu rămâne orezul lipicios).
Pas 3
Ungem o tigaie grill (sau normală) cu ulei, încălzim, punem bananele curățate de coajă și tăiate în două. Le prăjim 2 minute pe fiecare parte.
Pt. adulți le putem face flambate, adică după ce s-au făcut pe ambele părți turnăm un pic de coniac pe fiecare bucată și dăm foc, așa se flambează (au un gust mai fin, dar pt. copii nu merge).
Pas 4
Ouăle le prăjim ochiuri chiar la final; și servim imediat. Eu am pus și un pic de sos de roșii.
Cantitate:
3 buc
(porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: