Ingrediente
●
Dovlecel verde
2 buc
sau unul mai mare
●
Ceapă
2 buc
1 albă și 1 roșie
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Coniac
50 ml
sau brandy
●
Sare, piper, cimbru, foi dafin
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. Legumele se spală și se taie bucăți mai mari. Dovleceii și vânăta nu se curăță, acest fel de vânătă nu este amară și nu are sâmburi.
Pas 2
Anghinarea este foarte bună (doar că iese cam scumpă că se aruncă cam mult), se folosește doar mijlocul. Și atunci când o tăiem se înnegrește foarte repede așa că se rup mai întâi frunzele exterioare, se taie coada și vârful și repede se pune în apă RECE cu suc de lămâie.
Pas 3
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și când este cald adăugăm ceapa și usturoiul tăiate și sărate. Lăsăm să se înmoaie 2 minute.
Pas 4
Adăugăm apoi toate celelalte legume și ele sărate în prealabil. Se acoperă cu capacul dar nu de tot să se poată evapora aburul rezultat; se lasă la foc potrivit (nu mic) 10 minute, amestecând ușor din când în când.
Anghinarea se taie felii chiar înainte de a o pune în tigaie.
Pas 5
După 10 minute, luăm capacul, punem cimbru, dafin, piper după gust și turnăm coniacul; mai lăsăm să fiarbă așa până se evaporă tot lichidul la foc mai mare și amestecând ușor (sau doar mișcăm tigaia) să nu zdrobim tare. Alcoolul dispare prin fierbere, rămâne doar savoarea.
Pas 6
La final punem mult pătrunjel verde și scoatem legumele din tigaie ca să nu se mai înmoaie.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
25 min
Data publicării: