Peste merluciu cu sos de rosii
reteta postata de Elena (Ellena)
O reteta simpla, rapida si sanatoasa! Un pranz delicios!
Pestele este recomandat sa fie consumat cel putin odata pe saptamana, datorita ce îl afirma este valoarea sa nutritiva. Carnea de peste contine: proteine mai mult de 18%, fosfor, iod, vitamine din grupa B, vitamine liposolubile A si D, grasimi saturate în cantitati foarte mici, acizi grasi polinesaturati din gama omega trei si omega sase.
Daca tii pestele într-un vas cu apa sarata sau în putin otet mirosul specific poate disparea cu desavârsire.
Ingrediente
●
Peste merluciu
600 g
proaspat sau congelat
●
Rosii cubulete din conserva
400 g
cand este sezonul rosiilor, prepar eu sucul de rosii
●
Ceapa alba
1 buc
optional, depide de cantiatea de peste, eu am folosit jumatate
●
Piper
1 lingurita
se pipereaza dupa gust
●
Sare
1 lingurita
se sareaza dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am pregatit ingredientele.
Pas 2
Punem la calit in uleiul de masline, un catel de usturoi tocat marunt, ardeiul gras si ceapa tocate marunt.
Pas 3
Dupa de s-au calit legumele se adauga rosiile cubulete, se adauga la aceasta un pahar cu apa so se lasa 10-15 min sa fiarba sosul si legumele.
Pas 4
Intre timp, cat fierbe sosul, spalam pestele si il taiem bucati mai mari.
Pas 5
Apoi il adaugam in sosul de rosii, impreuna cu foaia de dafin, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic sa fiarba cu capacul pus, dar nu tot acoperit, pentru maxim 10 min.
Recomand sa nu se amestece pestele in sos, pentru ca se va rupe, este f.fraged.
Pas 6
Spre sfarsit adaugam si celalat catel de usturoi tocat marunt.
Oprim focul si presaram patrunjel verde deasupra.
Lasam capacul pus deasupra cel putin 5-10 min sa se patrunda aromele.
Pas 7
Se serveste cald.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 kg
(3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: