Tarta cu ciuperci si bacon
reteta postata de Elena (Ellena)
Astazi am facut o tarta cu ciuperci bacon, care nici bine nu am scos-o din cuptor, ca asa de repede s-a "epuizat".
Usor si rapid de preparat cu un gust delicios!
Va recomand cu mare drag!
Ingrediente
●
Aluat foietaj proaspat
1 buc
●
Ciuperci champinion
350 g
●
Sare si piper
1 lingurita
dupa gust
●
Ulei de masline
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Punem la calit in 2 linguri de masline ceapa tocata marunt.
Pas 2
Se adauga si ciupercile taiate feliute si se lasa la calit pana scade apa lasata de ciuperci.
Pas 3
Apoi adaugam si baconul si il lasam 5 min la calit impreuna cu ceapa si ciupercile.
Pas 4
Intindem foaia de aluat in tava pentru tarta unsa cu ulei si pudrata cu faina, o asezam frumos si o intepam cu furculita din loc in loc.
Pas 5
Compozitia de ceapa, ciuperci si bacon o intindem peste aluatul intins in tava.
Pas 6
Batem ouale intregi cu sare si piper, apoi adaugam si smantana si amestecam bine.
Pas 7
Turnam compozitia de mai sus deasupra peste compozitia de ceapa, bacon si ciuperci si dam la cuptorul incalzit inainte la 180 grade pentru 45-50 min.
Pas 8
Cand este gata se lasa se racoreasca putin si se serveste!
Se poate servi calda sau rece!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii: