Mazăre cu carne

Mazăre cu carne

Cum nu am ajuns în piață să iau păstăi, am făcut mazăre. O mâncare de ''vară'', ușoară și delicioasă.

Ingrediente

Mazăre verde la conservă
2 buc
2 borcane
Carne de porc (pulpă)
500 g
se poate pune și pui
Pastă de tomate
3 linguri
   
Ceapă albă
2 buc
   
Mărar verde
1 buc
1 legătură

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Mazăre cu carne - Pas 1
Pas 2

Carnea se taie cubulețe și se pune într-o cratiță pe foc, cu puțin ulei. Când prinde culoarea albă, se adaugă apă caldă, cât să acopere carnea și se lasă la foc mediu până scade. Dacă nu e făcută carnea se mai adaugă apă.

Mazăre cu carne - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mărunt și se călește până devine aurie.

Mazăre cu carne - Pas 3
Pas 4

Când carnea e gata, se adaugă ceapa, mazărea și pasta de tomate, se acoperă cu apă și se lasă să scadă.

Mazăre cu carne - Pas 4
Pas 5

Când a scăzut, adăugăm mărarul, sare după gust și stingem focul.

 

Poftă bună!

Mazăre cu carne - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Colecții: Carne

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

radulescusofia
radulescusofia 09 Jun 2011, 16:19

Mincarea de mazare este foarte buna,dar s- a  o faci din mazare proaspata ,acum este momentul  ca se gasesc legume proaspete la piata s-au in gradina proprie cum am eu.Este delicioasa !        SOFIA . R .