Tort de cremă de zahăr ars

Tort de cremă de zahăr ars

Azi am musafiri, și cum am aflat tot azi, m-am gândit să fac ceva dulce, ușor de făcut și să poată fi mâncat diseară. Nu mai făcusem de multă vreme acest tortuleț. Nouă ne place foarte mult.

Ingrediente

Ouă
12 buc
   
Zahăr
18 linguri
   
Lapte
1 l
   
Făină albă
4 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 1
Pas 2

În oala care intră la cuptor punem 6 linguri de zahăr și le caramelizăm. După caramelizare, întindem repede pe pereții oalei și lăsăm la rece.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 2
Pas 3

Batem 8 ouă bine, adăugăm 8 linguri de zahăr și mixăm bine până se topește zahărul, mai punem o esență de vanilie și laptele. Amestecăm bine și turnăm peste caramelul întărit.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 3
Pas 4

Blatul: separăm 4 ouă, batem albușul spumă tare, adăugăm 4 linguri de zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie, 4 linguri de făină și praful de copt. Mixăm bine și turnăm peste compoziția din oală.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 4
Pas 5

Așa arată înainte de a fi băgat la cuptor. Cuptorul îl încălzim 5 minute și apoi punem compoziția.

Lăsăm la cuptor, la foc mic, până se desprinde blatul de pe marginile oalei.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 5
Pas 6

După ce este gata, mai lăsăm în oală 10 minute și apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Se poate îmbrăca în frișcă sau în ciocolată. Eu l-am lăsat așa.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Colecții: Torturi, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 12 Jun 2011, 08:00

Foarte tare Lavi! De foarte mult timp caut o reteta buna si uite ca a venit. Merci mult!

Lavi
Lavi 12 Jun 2011, 10:46

Deja s-a terminat, cate 2 portii de fiecare s-a mancat

daniela80
daniela80 12 Jun 2011, 18:38

NU TREBE LASAT LA RACIT MAI MULTE ORE?

Lavi
Lavi 13 Jun 2011, 20:19

dupa o ora se poate servi

Karen
Karen 16 Jun 2011, 02:21

Super fain!!! Am pus la cuptor crema de zahar ars ca nu era tortul asta si acum cand astept sa se coaca crema ,,frunzarind,,,pe aici il vad!!! data viitoare(sambata) sigur il fac.Am mancat la cineva si mi-a placut tare mult ,sper sa imi iasa .Oricum crema de zahar ars de la Lena imi da emotii....am facut-o cu rom :) sa vad si eu ,,minunea,, ca mie tot cu vanilie mi se parea mai potrivit tot ce e cu lapte....

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 16 Jun 2011, 02:26

O lamurie ,te rog Lavi, cand e copt ,blatul e deasupra?? sa inteleg ca in ultima imagine crema e mai ,,extinsa,, decat blatul???multumesc

Lavi
Lavi 16 Jun 2011, 07:57

Karen, in cratita la cuptor se pune mai intai crema si apoi blatul . Crema se coace sub blat.

Tortul este gata cand se desprinde blatul de vas. Se lasa 10 minute si apoi se intoarce, si crema va fi deasupra.

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 Jun 2011, 12:32

Astazi  am facut si  eu  tortul  si  arata minunat   deabea astept sa  vad ce gust  are desi sunt sigura ca este la fel de bun  ca toate celelalte retete de pe siteul asta multumesc mult pentru  timpul acordat pentru   toate retetele ce le impartiti cu  noi.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 16 Jun 2011, 12:36

roxy, sa-mi spui daca iti place!

sotul meu deja a cerut ''tura 2'' de tort

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 Jun 2011, 13:10

Atunci  e bun  inseamna ca ia placut, mie sigur ca imi place  imi amintesc  ca mancam cand eram mai  mica  vroiam sai fac o surpriza sotului meu  si  sunt sigura ca si lui o sai placa e nebun dupa orice fel de dulciuri  oricum o sa  iti  spun  mersi mult  Lavi pentru reteta 

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 17 Jun 2011, 16:58

tortul e  foarte foarte foarte bun  mi-a placut mie sotului  pana si  copilului meu  ceva cenu ma asteptam deoarece copilul meu  nui prea plac prajiturile torturile dar  acesta ia placut  nota 10 pentru  reteta acuma astept alta. foarte bun tortul lavi

dolores
dolores 19 Jun 2011, 19:54

wow  ...asa o buna prajitura  de mult  timp nu am mai mancat ...!!!!

cuta
cuta 22 Jun 2011, 15:31

ARATA FOARTE BINE SI CRED CA E SI DELICIOASA. EU AM FACUT DAR FARA BLAT, NUMAI CREMA. AM SA INCERC SI ASA . MULTUMIM MULT.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 29 Jun 2011, 10:13

Lavi, l-am facut si eu, este extraordinar - perfect - data viitoare neaparat fac si poze. Multumesc mult de tot!

Lavi
Lavi 29 Jun 2011, 10:18

ma bucur ca ti-a placut!

elina
elina 02 Jul 2011, 15:42

super racoros acest tort de vara.si eu il fac mai tot timpul si cand am norocul sa gasesc pe aici in spania mere gustoase il fac cu mere.iese f delicios.merele le las intregi doar le scot mijlocul,si le las 3-4 min la cuptor.apoi fac crema aproape asemanator ca tine si apoi blatul.in loc de mere se pot folosii si stafide.oricum super tare site-ul,mereu intru pe el in cautare de idei noi.multamsi daca va plictisiti de ploi ca vad la tv ca timpul e mai capricios anul asta veniti pe aici in tarile calde la.toate cele bune tuturor si multa sanatate.bafta in continoare.pupici voua.

adrianamo
adrianamo 19 Jul 2011, 18:08

Nu pui mai intai crema putin in cuptor si apoi sa torni si compozitia de blat peste?

adrianamo
adrianamo 19 Jul 2011, 18:09

as vrea sa-l fac maine,daca e prin zona cineva care l-a facut sa-mi raspunda...:),mersi...

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 18:21

Eu sunt prima L-am facut deja de 2 ori - crema si blatul se pun impreuna, intr-adevar este mai greu parca de pus blatul peste crema lichida, dar usor si atent cate o lingura pui si totul va fi bine. Se face perfect si deja este preferatul familiei.

elina
elina 19 Jul 2011, 19:16

pt adrianamo.ba da .se face prima data crema o lasi la copt si cand e destul de tare la suprafata si crezi ca ar suporta greutatea blatului atunci poti turna blatul.blatul se coace mai repede ca de obicei.salutari.,si pofta mare.

Lavi
Lavi 20 Jul 2011, 07:51

adriana, pune-le pe amandoua o data............mai intai crema , apoi compoztia de blat..........ele nu se amesteca!

adrianamo
adrianamo 20 Jul 2011, 21:35

Multumesc pentru sfaturi,n-am facut inca,nu au mai ajuns musafirii deoarece cea mica a lor(8ani) a facut scarlatina !! Uf..saracuta..

Dar de maine incepand  si pana duminica tot am musafiri..asa ca in una din zilele astea....

adrianamo
adrianamo 30 Aug 2011, 17:24

Salutari si multumiri pentru reteta.Am facut tortul pana la urma,altor musafiri ,mi-a placut si ne-a placut ! A fost ceva mai greu cu coptul ,ca nu voia deloc sa se desprinda de pe margini si nu stiam cand e gata ,pana la urma am probat blatul cu scobitoarea si cand n-a mai prins firimituri l-am scos.   L-am notat in caietul cu retete!!!

Lavi
Lavi 31 Aug 2011, 08:06

Ma bucur ca ti-a placut!

Tirina
Tirina 26 Oct 2013, 15:23

La mine n-a iesit :(.Am respectat intocmai reteta insa cand l-am rasturnat s-a imprastiat tot.Cred ca trebuia sa-l las mai mult de 10 min in oala sau o fi fost oala prea inalta si prea multa crema?Pt ca l-am tinut la cuptor pana s-a desprins blatul de pe margini si chiar un pic mai mult pt ca nu eram foarte sigura... :(((

lena
Elena (lena) Tirina 27 Oct 2013, 09:08

Da, trebuie copt mai bine si poate ouale nu s-au tinut bine. El are tendinta sa fie mai moale, dar se tine.

diasele
diasele 28 Nov 2014, 10:25

am o intrebare e cineva:d

diasele
diasele 28 Nov 2014, 12:18

hellooo.........cine imi zice cat trebuie lasat in cuptor tortul?(50min)

diasele
diasele 28 Nov 2014, 13:14

hehe....l-a facut azi si a iesit super ...l-am lasat 50 min in cuptor la foc mic...f bun..urmeaza sa il decorez cu frisca cand e racit complet

Poza mea pentru rețetă:
nastiusha86
nastiusha86 10 Mar 2015, 07:50

ma poate ajuta cineva....eu as vrea sa folosesc ingridientele pentru compozitie in jumatate,ca e prea mare. se permite asa? merci

lena
Elena (lena) nastiusha86 10 Mar 2015, 08:31

Da, sigur

ionelia90
ionelia90 28 Mar 2015, 20:54

la cate grade trebuie lasat si cat timp

lena
Elena (lena) 28 Mar 2015, 20:56

150grade, cam 1 ora.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 30 Nov 2015, 12:08

o reteta minunata ! am facut jumatate din cantitate, nu stiam daca incape in oala mea care o pot baga la cuptor . Repetam cu siguranta !

Nota mea pentru rețetă: