Budincă de orez (Bucătărie indiană)

A
Budincă de orez (Bucătărie indiană)

Un orez foarte aromat pe care l-am servit și simplu și pe post de garnitură.

Ingrediente

Orez basmati
150 g
   
Mazăre
50 g
   
Morcovi
50 g
   
Conopidă
50 g
   
Fasole verde
50 g
   
Ceapă
1 buc
se folosește doar jumătate
Roșie
1 buc
   
Iaurt cremos
250 ml
   
Ghimbir
1 buc
sau pulbere
Cuișoare
2 buc
   
Baton scorțișoară
1 buc
se folosește doar jumătate
Semințe cardamon negru
2 buc
am avut pulbere
Foaie de dafin
1 buc
   
Coriandru
1 lingura
   
Șofran
1 lingurita
1 vârf de cuțit
Unt ghee
3 linguri
eu am folosit ulei din sâmburi de struguri
Lapte
25 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Apă
5 pahare
   

Pași de urmat

Pas 1

Adună toate ingredientele.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 1
Pas 2

Morcovii, conopida, fasolea și roșia se taie bucăți. Ceapa și ghimbirul se toacă.

Eu am folosit fasole și mazăre din conservă. Ghimbir am avut pulbere și am folosit ceva mai puțin de o linguriță.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 2
Pas 3

Am măcinat în râșnița de cafea coriandrul boabe.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 3
Pas 4

Se încălzește untul ghee într-o cratiță. Nu am avut și nici timp să fac așa că am folosit ulei din sâmburi de struguri.

Se adaugă cuișoarele, scorțișoara, foaia de dafin și semințele de cardamon. Se lasă să se călească. Atenție la cuișoare, mie mi-au explodat și au zburat din cratiță. 

 

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 4
Pas 5

Se adaugă ceapa, ghimbirul și pulberea de coriandru. Amestecăm.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 5
Pas 6

Adăugăm iaurtul și legumele. Amestecăm.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 6
Pas 7

Turnăm 5 cești cu apă și 1 linguriță cu sare, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc mare. 

Mie mi s-a prins, așa că a trebuit să schimb cratița. Data viitoare fac focul mai mic și mestec mai des.

 

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 7
Pas 8

Se adaugă orezul și se continuă fierberea cam 8 minute. Nu uitați să mestecați din când în când.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 8
Pas 9

Se înmoaie șofranul în lapte

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 9
Pas 10

Se adaugă peste orez, se acoperă și se lasă să fiarbă încă 5 min la foc mic.

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 10
Pas 11

Se poate pune în forme și răsturna pe farfurie. Se servește decorat după gust cu șofran (eu nu am mai avut)

Budincă de orez (Bucătărie indiană) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 35 min
Data publicării:
Colecții: Orez

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!