Ingrediente
●
Ceapa
1 buc
se foloseste doar jumatate
●
Ghimbir
1 buc
sau pulbere
●
Baton scortisoara
1 buc
se foloseste doar jumatate
●
Seminte cardamon negru
2 buc
am avut pulbere
●
Sofran
1 lingurita
1 varf de cutit
●
Unt ghee
3 linguri
eu am folosit ulei din samburi de struguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Aduna toate ingredientele.
2
Morcovii, conopida, fasolea si rosia se taie bucati. Ceapa si ghimbirul se toaca.
Eu am folosit fasole si mazare din conserva. Ghimbir am avut pulbere si am folosit ceva mai putin de o lingurita.
3
Am macinat in rasnita de cafea coriandrul boabe.
4
Se incalzeste untul ghee intr-o cratita. Nu am avut si nici timp sa fac asa ca am folosit ulei din samburi de struguri.
Se adauga cuisoarele, scortisoara, foaia de dafin si semintele de cardamon. Se lasa se se caleasca. Atentie la cuisoare, mie mi-au explodat si au zburat din cratita.
5
Se adauga ceapa, ghimbirul si pulberea de coriandru. Amestecam.
6
Adaugam iaurtul si legumele. Amestecam.
7
Turnam 5 cesti cu apa si 1 lingurita cu sare, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mare.
Mie mi s-a prins, asa ca trebuit sa schimb cratita. Data viitoare fac focul mai mic si mestec mai des.
8
Se adauga orezul si se continua fierberea cam 8 minute. Nu uitati sa mestecati din cand in cand.
9
Se inmoaie sofranul in lapte
10
Se adauga peste orez, se acopera si se lasa sa fiarba inca 5 min la foc mic.
11
Se poate pune in forme si rasturna pe farfurie. Se serveste decorat dupa gust cu sofran (eu nu am mai avut)
Cantitate:
4 buc
(portii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
35 min
Data publicarii: