Ingrediente
●
Ceapă
1 buc
se folosește doar jumătate
●
Ghimbir
1 buc
sau pulbere
●
Baton scorțișoară
1 buc
se folosește doar jumătate
●
Semințe cardamon negru
2 buc
am avut pulbere
●
Șofran
1 lingurita
1 vârf de cuțit
●
Unt ghee
3 linguri
eu am folosit ulei din sâmburi de struguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Adună toate ingredientele.
Pas 2
Morcovii, conopida, fasolea și roșia se taie bucăți. Ceapa și ghimbirul se toacă.
Eu am folosit fasole și mazăre din conservă. Ghimbir am avut pulbere și am folosit ceva mai puțin de o linguriță.
Pas 3
Am măcinat în râșnița de cafea coriandrul boabe.
Pas 4
Se încălzește untul ghee într-o cratiță. Nu am avut și nici timp să fac așa că am folosit ulei din sâmburi de struguri.
Se adaugă cuișoarele, scorțișoara, foaia de dafin și semințele de cardamon. Se lasă să se călească. Atenție la cuișoare, mie mi-au explodat și au zburat din cratiță.
Pas 5
Se adaugă ceapa, ghimbirul și pulberea de coriandru. Amestecăm.
Pas 6
Adăugăm iaurtul și legumele. Amestecăm.
Pas 7
Turnăm 5 cești cu apă și 1 linguriță cu sare, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc mare.
Mie mi s-a prins, așa că a trebuit să schimb cratița. Data viitoare fac focul mai mic și mestec mai des.
Pas 8
Se adaugă orezul și se continuă fierberea cam 8 minute. Nu uitați să mestecați din când în când.
Pas 9
Se înmoaie șofranul în lapte
Pas 10
Se adaugă peste orez, se acoperă și se lasă să fiarbă încă 5 min la foc mic.
Pas 11
Se poate pune în forme și răsturna pe farfurie. Se servește decorat după gust cu șofran (eu nu am mai avut)
Cantitate:
4 buc
(porții)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării: