Budinca de orez (Bucatarie indiana)

A
Budinca de orez (Bucatarie indiana)

Un orez foarte aromat pe care l-am servit si simplu si pe post de garnitura.

Ingrediente

Orez basmati
150 g
Mazare
50 g
Morcovi
50 g
Conopida
50 g
Fasole verde
50 g
Ceapa
1 buc
se foloseste doar jumatate
Rosie
1 buc
Iaurt cremos
250 ml
Ghimbir
1 buc
sau pulbere
Cuisoare
2 buc
Baton scortisoara
1 buc
se foloseste doar jumatate
Seminte cardamon negru
2 buc
am avut pulbere
Foaie de dafin
1 buc
Coriandru
1 linguri
Sofran
1 lingurite
1 varf de cutit
Unt ghee
3 linguri
eu am folosit ulei din samburi de struguri
Lapte
25 ml
Sare
1 lingurite
Apa
5 pahare

Pasi de urmat

1

Aduna toate ingredientele.

2

Morcovii, conopida, fasolea si rosia se taie bucati. Ceapa si ghimbirul se toaca.

Eu am folosit fasole si mazare din conserva. Ghimbir am avut pulbere si am folosit ceva mai putin de o lingurita.

3

Am macinat in rasnita de cafea coriandrul boabe.

4

Se incalzeste untul ghee  intr-o cratita. Nu am avut si nici timp sa fac asa ca am folosit ulei din samburi de struguri.

Se adauga cuisoarele, scortisoara, foaia de dafin si semintele de cardamon. Se lasa se se caleasca. Atentie la cuisoare, mie mi-au explodat si au zburat din cratita. 

 

5

Se adauga ceapa, ghimbirul si pulberea de coriandru. Amestecam.

6

Adaugam iaurtul si legumele. Amestecam.

7

Turnam 5 cesti cu apa si 1 lingurita cu sare, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mare. 

Mie mi s-a prins, asa ca trebuit sa schimb cratita. Data viitoare fac focul mai mic si mestec mai des.

 

8

Se adauga orezul si se continua fierberea cam 8 minute. Nu uitati sa mestecati din cand in cand.

9

Se inmoaie sofranul in lapte

10

Se adauga peste orez, se acopera si se lasa sa fiarba inca 5 min la foc mic.

11

Se poate pune in forme si rasturna pe farfurie. Se serveste decorat dupa gust cu sofran (eu nu am mai avut)

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (portii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min
Data publicarii:
Colectii: Orez

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !