Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Portocală
1 buc
poate fi înlocuită cu 2 mandarine
●
Coajă rasă de portocală
1 lingura
●
Fructe pentru ornare
2 buc
orice fructe
●
Gelatină pentru ornat
1 buc
●
Zahăr
4 linguri
acestea sunt pentru cremă, se vor folosi una pentru caramelizare și 3 pentru crema propriu-zisă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se bat ouăle până își triplează volumul
Pas 2
Amestecăm făina, praful de copt, vanilia, coaja de portocală și adăugăm încetișor la amestecul de ouă, timp în care amestecăm de jos în sus, pe verticală.
Pas 3
Se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace 20-25 min la 180 grade
Pas 4
când e gata o însiropăm cu zeama de portocală/mandarine.
Pas 5
Facem crema:
O lingură de zahăr o caramelizăm ușor, doar să fie aurie. Când obținem culoarea dorită, stingem cu 300 ml lapte cald bine.
Pas 6
Laptele rămas, 100 ml, se amestecă cu amidonul și zahărul rămas (3 ling.) și se adaugă la laptele caramelizat.
Se fierbe ușor până se îngroașă. Se poate adăuga esența de vanilie.
Pas 7
blatul se unge cu dulceață de care vă place sau de care aveți
Pas 8
Se toarnă crema peste blat cât este încă călduță
Pas 9
Se ornează cu fructe, peste care se pune gelatina de ornat, după instrucțiunile de pe plic.
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: