Chec aperitiv de iarna

A
Chec aperitiv de iarna

Un aperitiv hrănitor, o soluţie pentru pacheţelul pentru serviciu!

Ingrediente

Oua
6 buc
Cas de oaie
150 g
Masline verzi, fara samburi
70 g
Muschi de porc afumat, preparat in casa
80 g
Jambon de porc
80 g
Porumb dulce
100 g
Faina grau
150 g
Praf de copt
1 pahare
Sare, piper negru
2 g
după gust

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Mixăm ouăle.

3

Radem caşul de oaie pe răzătoarea mare.

4

Amestecăm caşul ras cu ouăle.

5

Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt şi mixăm bine.

6

Măslinele fără sâmburi le tăiem rondele.

7

Le amestecăm în aluat.

8

Muşchiul de porc îl tăiem cuburi de maxim 2-3 cm.

9

Jambonul de porc feliat în prealabil îl tăiem cuburi mici.

10

Adăugăm jambonul şi pastrama de porc în compoziţie.


11

Adăugăm porumbul dulce şi condimentăm după gust cu sare şi piper negru.

12

Tapetăm cu făină două tăvi de chec de silicon şi turnăm aluatul obţinut.

13

Ungem deasupra cu ou bătut.

14

Punem la cuptor la temperatura de 180 grade timp de 40-45 de minute

15

Lăsăm să se răcească.

16

Îl servim tăiat felii.

17

Poftă bună!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (tăvi de chec)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 100 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

Comentarii

Katrin
Katrin 10 sep 2013, 15:04

Mmmm bun, pe gustul meu