Ingrediente
●
Orez
200 g
poate fi orez obisnuit.
●
Somon afumat
150 g
o cutie de somon feliat, pentru a fi mai simplu de folosit.
●
Avocado
1 buc
bine copt
●
Lamaie
1 buc
sucul de la o jumatate de lamaie
●
Wasabi
10 g
pentru servit, optional
●
Alge presate - foite de nori
1 buc
se gaseste la set de 10 foi
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim orezul: punem o masura de orez si doua de apa in oreziera Tupperware. Inchidem capacul dublu si punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.
Pas 2
Intre timp feliem in fasii subtiri somonul si avocado.
Pas 3
Aceasta este ceea ce obtinem. Pregatim sosul pentru orez: intr-o cratita mica punem 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare. Amestecam la foc mic pana zaharul si sarea se topesc.
Pas 4
Cand e gata orezul, il scoatem si adaugam sosul. Acesta pe langa faptul ca ii va da un gust special (dulce-sarat-acrisor), il va ajuta sa fie mai lipicios.
Pas 5
Ungem forma de sushi cu foarte putin ulei. Asta va ajuta orezul sa se iasa mai usor din forma.
Pas 6
Introducem in forma un start de orez, apoi fasiile de somon si avocado, deasupra adaugam orez din nou.
Pas 7
Apasam cu capacul pana vedem ca forma este bine inchisa si prin orificii iese putin orez. Este foarte important sa fie bine presat.
Pas 8
Foita de nori se pune pe masa si se ruleaza orezul. La capatul ei se pune putin ulei pentru a "lipi" foita.
Pas 10
Asa arata orezul rulat. Cand orezul este rece, se taie cu un cutit foarte bine ascutit bucatelele de sushi la o distanta de 3-4 cm (de obicei pe foita de nori este indicata distanta)
Pas 11
Am folosit si forma de nigiri. Iata rezultatul.
Pas 12
Se servesc cu sos preparat din sos de soia si wasabi. Se pot presara cu icre rosii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: