Sushi in stil Tupperware

Sushi in stil Tupperware

Iubesc mancarea japoneza, pentru conceptul sau dietetic. Am facut de foarte multe ori clasicul sushi si am aflat recent ca produsele Tupperware pot fi un real ajutor pentru a usura munca de preparare. Pentru aceasta, alaturi de ingrediente am folosit Oreziera si formele de sushi de la Tupperware.

Ingrediente

Orez
200 g
poate fi orez obisnuit.
Somon afumat
150 g
o cutie de somon feliat, pentru a fi mai simplu de folosit.
Avocado
1 buc
bine copt
Lamaie
1 buc
sucul de la o jumatate de lamaie
Zahar
1 lingura
Sare
1 lingurita
Apa
400 ml
Wasabi
10 g
pentru servit, optional
Sos de soia
30 ml
Alge presate - foite de nori
1 buc
se gaseste la set de 10 foi

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim orezul: punem o masura de orez si doua de apa in oreziera Tupperware. Inchidem capacul dublu si punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.

Sushi in stil Tupperware - Pas 1
Pas 2

Intre timp feliem in fasii subtiri somonul si avocado.

Sushi in stil Tupperware - Pas 2
Pas 3

Aceasta este ceea ce obtinem. Pregatim  sosul pentru orez: intr-o cratita mica punem 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare. Amestecam la foc mic pana zaharul si sarea se topesc.

Sushi in stil Tupperware - Pas 3
Pas 4

Cand e gata orezul, il scoatem si adaugam sosul. Acesta pe langa faptul ca ii va da un gust special (dulce-sarat-acrisor), il va ajuta sa fie mai lipicios.

Sushi in stil Tupperware - Pas 4
Pas 5

Ungem forma de sushi cu foarte putin ulei. Asta va ajuta orezul sa se iasa mai usor din forma.

Sushi in stil Tupperware - Pas 5
Pas 6

Introducem in forma un start de orez, apoi fasiile de somon si avocado, deasupra adaugam orez din nou.

Sushi in stil Tupperware - Pas 6
Pas 7

Apasam cu capacul pana vedem ca forma este bine inchisa si prin orificii iese putin orez. Este foarte important sa fie bine presat.

Sushi in stil Tupperware - Pas 7
Pas 8

Foita de nori se pune pe masa si se ruleaza orezul. La capatul ei se pune putin ulei pentru a "lipi" foita.

Sushi in stil Tupperware - Pas 8
Pas 10

Asa arata orezul rulat. Cand orezul este rece, se taie cu un cutit foarte bine ascutit bucatelele de sushi la o distanta de 3-4 cm (de obicei pe foita de nori este indicata distanta)

Sushi in stil Tupperware - Pas 10
Pas 11

Am folosit si forma de nigiri. Iata rezultatul.

Sushi in stil Tupperware - Pas 11
Pas 12

Se servesc cu sos preparat din sos de soia si wasabi. Se pot presara cu icre rosii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!


Sushi in stil Tupperware - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 27 Feb 2012, 23:18

Inca o incercare! Recomand tuturor forma sushi de la Tupperware, este incredibil de utila!

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 08 Mar 2012, 19:32

Cat pe ce sa raman fara formele de sushi. Pana la urma le-am primit/ 

Poza mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 20 Jul 2014, 15:55

Eu prepar sosul care se adauga in orez cu otet in loc de lamaie, iar pentru aspect folosesc ca ornament seminte se susan. Incercati si umplutura cu castraveti, mie imi place mult. Nu mai vazusem pana acum forma pentru maki.