Ingrediente
●
Miere
3 linguri
depinde cat de dulce dorim sa fie ciocolata, eu o prefer mai dark
●
Alune de padure
5 buc
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se topeste untul de ciocolata (neaparat la baie de aburi) si se adauga mierea si cacao. Pentru a nu face cocoloase de la cacao, am pus intr-un pahar 2 linguri de unt topit si am adaugat putin cate putin pudra de cacao. Apoi am imersat-o in compozitie. Pentru a nu se intari ciocolata, am tinut-o pe vasul cu apa fiarta in care am topit.
Pas 2
Pregatim untul de nuci: rasnitam nucile (putem folosi si migdale sau alune de padure) pana vedem ca mai intai se face faina, apoi uleiul din nuci incepe sa dea aspect uleios compezitiei, astfel incat ea devine ca o masa modelatoare. Adaugam o jumatate de lingurita de apa si 1 lingurita de miere. Acesta este untul de nuci pe care il vom folosi ca umplutura pentru ciocolate.
Pas 3
In forma Bon-Bon punem un strat de 1cm (o jumatate de lingurita) si punem la congelator. dupa 10 minute scoatem forma si punem un strat subtire de unt de nuci, deasupra adaugam din nou ciocolata. In unele forme nu am pus unt de nuci, ci alune intregi. Lasam la congelator. Pentru cel putin jumatate de ora. Apoi se scot foarte usor din forma pe o farfurie.
Pas 4
Asa arata cand pe servim. Se poate vedea stratul de nuci.
Pas 5
Am folosit si o forma de briose careia i-am gasit si alta utilitate, obtinand niste ciocolatele ceva mai mari. Este foarte bine sa fie servite in cupe de hartie, pentru ca se topesc destul de usor daca le tinem prea mult intre degete.
Pofta buna!
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: