Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

O ciorbiță cu cartofi și alte legume, fără carne! Știu că nu e foarte sănătos răntașul, dar mie nu îmi plac ciorbele albe, ci numai cele roșii/maro/negre. Prefer să mănânc din când în când o ciorbiță din asta decât să consum alte „prostii” de tip fast-food...

Ingrediente

Cartofi
4 buc
mai micuți
Morcovi
1 buc
   
Ceapă
1 buc
mică
Păstârnac
1 buc
   
Țelină
1 buc
un sfert de țelină
Ardei capia roșu
1 buc
o jumătate (capia sau gras)
Făină albă
1 lingura
   
Boia dulce
1 lingurita
un vârf de linguriță
Ulei
2 linguri
   
Bulion / pastă de roșii
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Ciorbă de cartofi - Pas 1
Pas 2

Punem pe foc o oală cu apă. Nu știu câți litri, dar vor ieși vreo 3 porții.


Ciorbă de cartofi - Pas 2
Pas 3

Până fierbe apa, pregătim legumele. Tăiem ceapa și ardeiul mărunt-mărunt, țelina și păstârnacul cubulețe, morcovul rondele (sau semi-rondele).


Ciorbă de cartofi - Pas 3
Pas 4

Tăiem și cartofii cubulețe, dar îi vom păstra în apă până le vine rândul.


Ciorbă de cartofi - Pas 4
Pas 5

Când începe apa să fiarbă, adăugăm farfuria cu legume deja tăiate. Dăm focul încet și lăsăm vreo 30 de minute (morcovii trebuie să fie aproape fierți).


Ciorbă de cartofi - Pas 5
Pas 6

După cele 30 de minute, adăugăm și cartofii.

Ciorbă de cartofi - Pas 6
Pas 7

După alte 15-20 de minute, începem să facem răntașul astfel: într-o crăticioară punem uleiul, boiaua, făina și bulionul. Lăsăm să dea un clocot, amestecăm continuu, apoi punem 2 polonice de apă din oala cu ciorbă. Fierbem un minut, apoi îl punem peste ciorbă.


Ciorbă de cartofi - Pas 7
Pas 8

Mai lăsăm 3 minute să fiarbă cu răntașul, adăugăm și puțin pătrunjel și după 2 minute stingem focul.

Ciorbă de cartofi - Pas 8
Pas 9

E foarte bună cu smântână, cu ardei iute sau gras/capia ori cu ceapă cu sare și ulei. Eu o ador! Poftă bună!


Ciorbă de cartofi - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (vreo 3 porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Cartofi

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

raluca-ra
raluca (raluca-ra) 06 Nov 2012, 08:44

in weekendu asta pt sambata sau duminica  vreau sa incerc reteta asta .. .  sunt  curioasa  cum  imi iese mie:) voi reveni cu  un post  dupa  si  o poza ,

Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Mar 2013, 21:36

De data asta am adăugat și mazăre! Absolut delicioasă!!!

Poza mea pentru rețetă:
alex91
alex91 26 Jan 2015, 17:35

Buna! Nu se pune sare deloc?