Ingrediente
●
Cartofi
4 buc
mai micuți
●
Țelină
1 buc
un sfert de țelină
●
Ardei capia roșu
1 buc
o jumătate (capia sau gras)
●
Boia dulce
1 lingurita
un vârf de linguriță
●
Bulion / pastă de roșii
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Punem pe foc o oală cu apă. Nu știu câți litri, dar vor ieși vreo 3 porții.
Pas 3
Până fierbe apa, pregătim legumele. Tăiem ceapa și ardeiul mărunt-mărunt, țelina și păstârnacul cubulețe, morcovul rondele (sau semi-rondele).
Pas 4
Tăiem și cartofii cubulețe, dar îi vom păstra în apă până le vine rândul.
Pas 5
Când începe apa să fiarbă, adăugăm farfuria cu legume deja tăiate. Dăm focul încet și lăsăm vreo 30 de minute (morcovii trebuie să fie aproape fierți).
Pas 6
După cele 30 de minute, adăugăm și cartofii.
Pas 7
După alte 15-20 de minute, începem să facem răntașul astfel: într-o crăticioară punem uleiul, boiaua, făina și bulionul. Lăsăm să dea un clocot, amestecăm continuu, apoi punem 2 polonice de apă din oala cu ciorbă. Fierbem un minut, apoi îl punem peste ciorbă.
Pas 8
Mai lăsăm 3 minute să fiarbă cu răntașul, adăugăm și puțin pătrunjel și după 2 minute stingem focul.
Pas 9
E foarte bună cu smântână, cu ardei iute sau gras/capia ori cu ceapă cu sare și ulei. Eu o ador! Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(vreo 3 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: