Fidea cu lapte

Fidea cu lapte

Una dintre mancarurile pe care ni le facea mama cand eram copii, dar pe care inca o ador si astazi! Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa sau cu paste fainoase (spirale, melci, etc. - fierte inainte in apa, apoi introduse in lapte). E perfecta pentru un mic dejun hranitor sau pentru o cina ce ne va da un somn de bebelus.

Ingrediente

Lapte
500 ml
Fidea
1 buc
un bulgare cum se vede in poza sau o mana
Zahar
1 linguri
dupa gust
Sare
1 buc
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Iata ingredientele.


2

Punem laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba, punem fideaua in el. Eu am rupt bulgarele de fidea in 2-3 bucati. Adaugam sarea.

 

3

Lasam 2-3 minute sa reinceapa sa fiarba laptele, apoi inca 2-3 minute pana se fierbe si fideaua. Adaugam si zaharul. Eu am pus 2 linguri pentru ca imi place mai dulce. Sfatul mamei a fost de 1 lingura. Amestecam cu o lingura/un polonic.

4

Punem in farfurii de ciorba sau in boluri/castronele sa se racoreasca putin. Apoi servim cu placere si pofta! Deasupra se va face o spuma delicioasa!

 

5

Si un zambet din cacao pentru dvs.!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (2 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori 29 feb 2012, 23:47

Si eu am facut, dar cu paste spirale si am ras si niste coaja de portocala. Foarte bune  

Poza mea pentru reteta: