Ingrediente
●
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici sunt toate ingredientele de care avem nevoie. Imi cer scuze, dar eu cred ca scriu prea amanuntit. Poza aceasta putea sa nici nu fie si sa incep direct.
Pas 2
Boabele de mustar se macina cu rasnita de cafea,apoi se cern printr-o sita fina (cea ce ceai) -eu nu fac-,si se pune intr-un borcan de 800 gr.
Pas 3
Punem pe rand toate ingredientele cu exceptia turmericului. Adaugam apa, vinul,otetul de mere,sarea, mierea,scortisoara,
Pas 4
Aici am adaugat si cuisoarele.
Pas 5
Radem apoi nucsoara (nu-mi place deloc acest lucru) si o punem si pe ea peste celelalte ingrediente.
Pas 6
Aici este nucsoara pusa. Amestecam bine. A mai ramas numai turmericul care-l vom adauga numai peste 48 de ore. Aici s-ar termina reteta de baza. Am amestecat bine si am pus capacul si lasam la frigider pentru 48 de ore. In acest timp mai amestecam din cand in cand.
Pas 7
Eu am impartit mustarul in doua si intr-un borcan am mai adaugat cateva boabe galbene si cateva negre de mustar, ca sa am si putin in stil Dijon.
Pas 8
Cam asa arata, dar trebuie amestecat.
Pas 9
Inchidem borcanele si le bagam la frigider pentru 48 de ore, dar nu uitam sa mai amestecam din cand in cand. Vreau sa va spun ca acesta este un mustar iute. Ca sa nu fie chiar asa foc, (eu totdeauna fac, dar acuma din cauza postarii am uitat),fierbeti vinul cu otetul si numai apoi il turmati peste praful de mustar. Fierbinteala ii mai ia din iuteala. Dar tot ramane destul de piscacios.
Pas 10
Dupa cele 48 de ore,timp in care mustarul a absorbit tot lichidul,scoatem borcanele si adaugam in fiecare cate un varf de cutit cu turmeric (curcuma) pentru culoare si amestecam. Daca doriti mai dulce acuma mai puteti adauga miere.
Pas 11
Mustarul se pune in borcanase potrivite, se inchid bine cu capace si se pastreaza mult timp in frigider, din cauza vinului si otetului.De acum se poate consuma. Daca vreti puteti sa nu puneti otet deloc ci numai vin (225 ml). Puteti face si mustar cu hrean si ghimbir. La aceasta reteta de baza, adaugati o bucatica de ghimbir ras (cam 4 cm),si o radacina mica de hrean ras. Este extrem de iute. Nu am facut ca si asa acesta pisca suficient. Reteta pe care v-am prezentat-o este foarte aromata, iute, foarte intens si nu seamana cu cel din comert. Va doresc succes si POFTA BUNA !
Cantitate:
10 portii
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)