Ingrediente
●
Lapte
1 l
o jumatata de litru
●
Gris de grau
5 linguri
4-5 linguri rase
●
Zahar
1 lingura
eu pun 1,5 - nu-mi place laptele neindulcit
●
Sare
1 buc
3 degete mici :D
●
Dulceata de capsuni/cirese
2 linguri
dulceata ce o aveti in casa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Punem laptele la fiert intr-o cratita.
Pas 3
Cand incepe laptele sa fiarba, incepem sa adaugam grisul, "in ploaie". Amestecam cu un tel mereu si dam focul mai mic.
Pas 4
Punem tot grisul, continuand sa mestecam cu telul. Eu am pus 4,5 linguri de supa rase. Cand vedem ca s-a ingrosat, adaugam sarea si zaharul.
Pas 5
Cand e gata trebuie sa arate cam asa:
Pas 6
Stingem focul si mutam grisul cu lapte in castronel. Il decoram vesel cu dulceata (eu am avut de cirese si de capsuni). Se poate servi cald, dar si rece. Mie imi place sa-mi pun un castronel, iar restul sa-l intind pe peretii cratitei si sa-l mananc de acolo.Pofta buna!
Cantitate:
1 buc
(1 portie buna)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: