Placinta crocanta cu fistic si miere (Israel)
reteta postata de Adriana (AMV)
Din seria mea de tentative culinare cu specific oriental, face parte si aceasta placinta. M-a atras cum arata in poza si am zis ca musai sa o incerc. Am facut-o de ceva vrema, dar nu am avut timp sa pun reteta, bine ca am pastrat si notitele, nu numai pozele.
A iesit intr-adevar crocanta, dar am simtit nevoia sa fie ceva mai dulce asa ca atunci cand am mancat-o am mai pus putina miere peste ea.
Eu am facut-o in tava de cuptor normala si din cantitatile date nu am putut sa pun decat un singur strat de umplutura, data viitoare o sa o fac intr-o tava mai mica.
Ingrediente
●
Foi de placinta
250 g
6 foi
●
Fistic decojit
350 g
fara sare
●
Miere de albine
4 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim ingredientele. Eu am avut fistic crud, dar cred ca merge chiar mai bine prajit, dar nesarat.
Pas 2
Fisticul il tocam marunt si il amestecam bine cu mierea si apa amestecand cu o lingura de lemn.
Pas 4
Se aseaza in tava 2 foi si se ung cu unt. Peste ele se intinde un strat subtire de umplutura.
Se repeta pana se termina ingredientele.
Foile de deasupra se ung cu unt si se da tava la cuptor pentru 20 min la 190 grade.
Pas 5
Este gata cand foaia de deasupra este aurie si crocanta.
Pas 6
Cand se raceste o taiem patratele. Se poate servi cu ceai aromat.
Cantitate:
6 buc
(portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
35 min
Data publicarii: