Plăcintă crocantă cu fistic și miere (Israel)
rețeta postată de Adriana (AMV)
Din seria mea de tentative culinare cu specific oriental, face parte și această plăcintă. M-a atras cum arată în poză și am zis că musai să o încerc. Am făcut-o de ceva vreme, dar nu am avut timp să pun rețeta, bine că am păstrat și notițele, nu numai pozele.
A ieșit într-adevăr crocantă, dar am simțit nevoia să fie ceva mai dulce așa că atunci când am mâncat-o am mai pus puțină miere peste ea.
Eu am făcut-o în tavă de cuptor normală și din cantitățile date nu am putut să pun decât un singur strat de umplutură, data viitoare o să o fac într-o tavă mai mică.
Ingrediente
●
Foi de plăcintă
250 g
6 foi
●
Fistic decojit
350 g
fără sare
●
Miere de albine
4 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. Eu am avut fistic crud, dar cred că merge chiar mai bine prăjit, dar nesărat.
Pas 2
Fisticul îl tocăm mărunt și îl amestecăm bine cu mierea și apa amestecând cu o lingură de lemn.
Pas 4
Se așează în tavă 2 foi și se ung cu unt. Peste ele se întinde un strat subțire de umplutură.
Se repetă până se termină ingredientele.
Foile de deasupra se ung cu unt și se dă tava la cuptor pentru 20 min la 190 grade.
Pas 5
Este gata când foaia de deasupra este aurie și crocantă.
Pas 6
Când se răcește o tăiem pătrățele. Se poate servi cu ceai aromat.
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării: