Ingrediente
●
Varză
1 buc
mică sau jumătate mare
●
Ulei
4 linguri
linguri de lemn
●
Ardei roșu
1 buc
o jumătate, capia sau gras
●
Bulion
1 lingura
lingură de lemn
●
Sare, piper, boia dulce
1 lingura
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tăiem mărunt ceapa și ardeiul.
Pas 3
Tăiem varza fâșii cât mai subțiri. Eu o pun într-un vas adânc și o și spăl, dar nu e obligatoriu dacă ați curățat bine foile de deasupra.
Pas 4
Într-o cratiță/oală mai voluminoasă, punem la călit în ulei ceapa și ardeiul.
Pas 5
După 2-3 minute, adăugăm și boiaua.
Pas 6
După ce s-au călit, adăugăm varza. Și imediat punem peste ea sarea, să se lase puțin.
Pas 7
Amestecăm bine și lăsăm la călit la foc mai mic.
Pas 8
Vom vedea că se va schimba la culoare. Mama reușește să o prepare fără să mai adauge deloc apă, eu însă nu. Așa că, atunci când văd că se lipește, pun câteva picături de apă fierbinte peste ea și amestec, lăsând în continuare pe foc la călit.
Pas 9
Când e făcută varza (putem gusta - durează vreo 30 de minute cred), adăugăm bulionul.
Pas 11
Și e gata. Stingem focul.
Pas 12
Se poate servi cu smântână. Ori cu cartofi pai!
Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării: