Ingrediente
●
Orez - bob rotund
100 g
●
Ceapa galbena
1 buc
mica
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Boia dulce, piper negru, sare
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pregătim ingredientele: spălăm și curățăm legumele, măsurăm orezul.
2
Punem orezul într-un vas cu apă rece.
3
Tăiem mărunt ceapa și ardeiul, morcovii rondele.
4
Punem pe foc un ibric cu apă.
5
Punem la călit (într-o cratiță cu ulei) ceapa. Adăugăm și boiaua dulce.
6
După un minut, adăugăm și ardeiul și morcovii deja tăiați.
7
Până stau la călit vreo 7-10 minute, mai spălăm și schimbăm apa de pe orez.
8
Adăugăm puțină apă fierbinte (din ibric) peste legumele călite (de 2-3 ori în decurs de 7-10 minute – să se fiarbă de jumătate morcovii).
9
Adăugăm orezul peste legumele semi-fierte, adăugăm și sarea, apoi completăm cu apă fierbinte cât să acoperim orezul din cratiță.
10
Lăsăm totul să fiarbă vreo 18-20 minute, timp în care adăugăm din când în când (atunci când vedem că scade) apă fierbinte.
11
Verificăm dacă s-a fiert bobul de orez.
12
Adăugăm piperul, amestecăm și mai lăsăm 1 minut.
13
Stingem focul și totul e gata. Se poate servi cu ceva carne sau doar cu murături. Poftă bună!
Cantitate:
300 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)