Ingrediente
●
Carne de porc tocată
250 g
●
Ulei
2 linguri
2-3 linguri de lemn
●
Sare, piper, boia
1 lingurita
după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tăiem cartofii rondele nu foarte subțiri.
Pas 3
Tăiem ceapa mărunt-mărunt.
Pas 4
Punem ceapa la călit în ulei.
Pas 5
După 2-3 minute, când ceapa e călită de jumătate, adăugăm și carnea tocată.
Pas 6
O lăsăm să se călească puțin, vom vedea că va scădea apa ce o lasă și își va modifica culoarea. Apoi adăugăm sarea, piperul și boiaua.
Pas 7
Punem și bulionul (pasta de roșii). Eu am pus cam 2 linguri de lemn.
Pas 8
Lăsăm să se mai călească. În total, vreo 10-15 minute, cred. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
Pas 9
După ce s-a răcit carnea, începem montarea. Avem nevoie de: cartofii rondele, carnea călită, sare, bulion și o cratiță/oală mică/vas yena/orice vas pentru cuptor.
Pas 10
Primul strat, cel de jos, va fi de carne.
Pas 11
Apoi un strat de cartofi, și tot așa. Peste cartofi putem presăra puțină sare.
Pas 12
La sfârșit, când am terminat carnea și cartofii (cât au încăput din ei), punem 1-2 linguri de bulion peste tot/deasupra.
Pas 13
Apoi umplem vasul cu apă (pe lângă marginea lui, să nu „spălăm” carnea și sarea dintre straturi), aproape până la ultimul strat de cartofi.
Pas 14
Băgăm vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore. Trebuie să scadă mare parte din apă. Putem verifica și cartofii cu un cuțit. Așa arată imediat ce l-am scos din cuptor.
Pas 15
Servim cu smântână și cu murături/salate de legume. (În farfuria mea nu apare prea multă carne - eu prefer cartofii, dar ea e suficientă pentru 3 persoane). Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(porții)
Timp de preparare:
130 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
160 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)