Chifle presarate cu firimituri dulci

C
Chifle presarate cu firimituri dulci

Niste chifle absolut,dar absolut delicioase. Moi-moi, pufoase-pufoase, de-ti vine sa le mananci pe toate. Unde mai pui ca sunt si cu umplutura. Eu am facut cu un banal gem de prune, deja intarit, dar au iesit extraordinar de gustoase.

Ingrediente

Lapte
200 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
1-pentru aluat,al 2-lea,pentru uns deasupra
Zahar
3 linguri
Ulei
3 linguri
Vanilie
1 buc
Drojdie proaspata
20 g
sau 1 ling-ta drojdie uscata
Faina
400 g
2,5 pahare de 250 ml. aproximativ,dar posibil sa va mai trebuiasca
Sare
2 g
un varf de ling-ta
Gem pentru umplutura
100 g
sau ciocolata,crema de ciocolata,etc
Pt .firimituri: unt
1 linguri
Faina
3 linguri
Zahar
1 linguri

Pasi de urmat

1

In laptele cald dizolvi drojdia si o lingurita de zahar,adaugi 2-3 lung. faina,amesteci. Lasi sa creasca putin maiaua.


2

Untul il topesti,adaugi oul,zaharul,vanilia,sare si ulei.Amesteci totul


3

Adaugi la maia


4

Adaugand faina,framanti aluatul. Nu puneti toata faina deodata , ci adaugati pe parcurs. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale.Nu puneti prea multa faina,decat cat sa-l puteti forma intr-o bila.

 

5

Lasi1-1,5 ora sa creasca


6

Cand aluatul se ridica,il imparti in 12 bilute..Fiecare bila o intinzi,chiar si cu mana,aluatul este moale si usor de lucrat.. Pui pe mijloc o lingura de dulceata.


7

Marginile le lipesti,formezi o biluta,pe care o pui in tava,pe hartie de copt,cu lipitura in jos. Bilele le pui la o oarecare distanta unele de altele.


8

Le lasi 20 min sa mai creasca.Chiflele crescute le ungi cu ou batut sau galbenus de ou batut cu putin lapte, si le presori cu firimituri.

Firimiturile le faci in felul urmator: Amesteci1 lingura de unt cu o lingura de zahar si cu 2-3 ling. faina,pana obtii firimituri.

9

Le coci in cuptorul preincins,la foc mediu pana se rumenesc.


10

Si ca sa le vedeti si sectiunea


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Cozonaci, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Pashutza25
Pashutza25 03 iun 2016, 10:33

Si chiflele mele cu minunatul gem de capsuni sunt foarte gustoase

Poza mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 07 oct 2015, 12:27

super delicios aluatul! se poate umple cu ce se doreste. Eu le-am umplut si cu cascaval. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Candy80
Candy80 06 dec 2014, 03:31

chiflele mele cu faramituri ,miau esit super gustoase pe a doua zi nu au ramas nimic...

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 18 ian 2013, 13:14

Serafima,nu stiu daca poti sa folosesti lapte de ovas sau orez,pentru ca nu l-am folosit niciodata, nici nu stiam ca exista. Daca ai zer,poti sa le faci cu zer in loc de lapte. Eu asa fac,cand fac branza de vaci in casa,il pun frigider si-l folosesc cand imi trebuie,la aluaturi, clatite etc..

Nu am facut aceste chifle cu ciocolata,dar am facut, cornuri, din alt aluat, cu ciocolata si la ele am pus ciocolata netopita, pur si simplu rupta in bucati. Ea se topeste la temperatura de coacere. Sper ca ti-am fost de ajutor.

serafima
tcaci (serafima) 18 ian 2013, 00:48

Copiii mei sunt innebuniti dupa dospituri, desi sanatatea nu prea le permite acest lucru. Am si eu 2 intrebari: putem folosi lapte din orez sau ovas sau etc., daca vreau sa le umplu cu ciocolata, cum fac,  pun bucati intergi sau ce fac. Caci acum dupa sarbatori, am adunat foarte multa ciocolata. Mult.

crismi
crismi 04 ian 2013, 14:08

Ma bucur mult ca ti-au placut !

rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 15 dec 2012, 17:16

  Tocmai ce am dat gata cateva ''pufoase''.Sunt absolut delicioase.Multumesc Lena pentru toate ideile tale minunate.De Craciun o sa caut pe siteul tau retete care sa ma ajute sa pregatesc ceva deosebit.Tot binele din lume,tie si familiei tale.

crismi
crismi 25 apr 2012, 22:53

Am facut din acest aluat si pasca cu branza. Am framantat aluatul in masina de paine. Am pus 3 pahare de faina.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 apr 2012, 14:22

Multumesc, Nina ! Nu este nimic greu. Eu, pana a aparea copiii,nici nu tin mintesa fi facut aluat dospit. Dar,totul se invata si nu e nimic greu, mai ales cu un astfel de site,unde Lena explica atat de bine,chiar si pentru incepatori.

Incearca si ai sa vezi ca-ti vor iesi excelente. Si ca un sfat,din experienta mea am constatat , ca, la aluatul dospit, ca sa-ti iasa pufos rezultatul final,nu trebuie sa adaugi prea multa faina, aluatul trebuie sa fie moale,altfel chiflele sau orice altceva iti vor iesi mai dense ,ca si consistenta, si mai tari. De asemenea, sa respecti cantitatea de drojdie si timpul de dospire.

Te astept cu chiflele tale !!! si cat mai curand, nu dupa ce te mariti.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 apr 2012, 23:51

Arată perfect! Ador produsele de genul asta! Cornuri, gogoși, chifle, mucenici, toate dospiturile. Din păcate, nu îmi ies prea bine..Mai am de învățat. Până mă mărit trebuie să reușesc eu cumva!

Arata toate comentariile