Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

O rețetă rapidă, cu ingrediente accesibile.Poate nu iese din prima, dar merită efortul. Eu am avut ceva emoții că mi s-au cam lipit de fundul crăticioarei...Nu mi-au ieșit chiar aspectuoase, însă extrem de bune.

Ingrediente

Albus de ou
3 buc
Cascaval
200 g
sau orice tip de branza cu o consistenta semi dura si care se topeste uniform

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele. Eu am făcut din cantitățile: 2 albușuri cu 130 g cașcaval. Puteți face din oricâte albușuri, dar să respectați proporțiile.


2

Radem cașcavalul pe răzătoare.


3

Batem albușurile cu un vârf de sare.


4

Amestecăm ușor cașcavalul ras cu albușurile bătute spumă. Vom obține un „aluat” pufos din care vom modela biluțe cât o nucă sau mai mari.


5

Prăjim buletele obținute în ulei abundent până când capătă o culoare aurie, rumenă. Dacă folosiți o cratită neteflonată, așa cum am făcut eu, va trebui să le ajutați puțin să se ridice cu ajutorul unei spatule/palete. La mine unele și-au pierdut din forma inițială, sferică și s-au cam lipit de fundul cratiței.

 

6

Când sunt gata, se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Hârtia se poate schimba de 2-3 ori.


7

Se pot servi atât calde, cât și reci. Poftă bună!

P.S.Dacă folosiți un cașcaval moale, va trebui să mai adăugați la compoziție încă cca. 100-150 g. cașcaval ras pentru că altfel nu veți putea modela buletele.

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 bucati (depinde de mărime)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki 31 mar 2014, 23:43

Eu am facut aceste bulete astazi,fara sa stiu aceasta reteta cu asa putine ingrediente.Eu: oua,bramza,cascaval,faina,verdeturi. Dar seamana f.mult cu acestea si sunt dementiale. In cateva am pus in mijloc si putin carnati picant  ( de bere), pr aspect dar si gust. Bune rau.  Noapte buna.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 mar 2014, 23:45

Aoleo,nu a aparut poza,of.Incerc din nou. Scuze.

Poza mea pentru reteta: