Tabouleh

Tabouleh

Vă propun o salată de primăvară, cu multe vitamine, care acum se găsesc la piață din belșug. Această salată este foarte întâlnită în restaurantele arăbești.

Ingrediente

Pătrunjel verde
5 buc
legături
Ceapă verde
5 buc
fire
Roșii
2 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Burgul
3 linguri
   
Mentă uscată
3 linguri
   
Sos de rodii
3 linguri
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele. Scuze, am uitat să vă arăt menta uscată.

Tabouleh - Pas 1
Pas 2

La început punem burgulul în apă călduță și lăsăm la înmuiat până pregătim celelalte ingrediente. Pătrunjelul îl tocăm mărunt, iar roșiile le tăiem cubulețe. Ceapa verde o tăiem de asemenea cât mai fin.

Tabouleh - Pas 2
Pas 3

Adăugăm în bolul cu pătrunjel roșiile, ceapa, burgulul bine scurs de apă, menta, sosul de rodii și sucul de la lămâie.

Tabouleh - Pas 3
Pas 4

Adăugăm uleiul de măsline, sare după gust și amestecăm bine.

Tabouleh - Pas 4
Pas 5

Se servește cu humus sau salată de vinete. Poftă bună!

Tabouleh - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 buc (porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Colecții: Salate

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 15 May 2012, 19:29

Da, e foarte buna, ne-ai facut-o si la atelier. Gata am furat reteta 

Poza mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 15 May 2012, 22:49

 chiar vroiam sa o fac, dar uitasem de sosul de rodii