Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala

Pulpa de miel la cuptor cu mar si portocala

Am citit despre carnea de miel ca este chiar sanatoasa, consumata in cantitati mici, datorita continutului de seleniu, zinc, fier, potasiu, B3, B12 ... Comparativ cu alte tipuri de carne, aceasta contine mai putine grasimi saturate, colesterol mai mic si este si mai frageda. Pacat ca noi romanii o consumam in general de Paste si cam atat.

Ingrediente

Pulpa de miel
1 buc
Usturoi(catei)
6 buc
Ceapa
1 buc
Mere
2 buc
Portocale
1 buc
Vin rosu
350 ml
Apa
100 ml
Condiment pentru miel
2 linguri
Cimbru, busuioc, oregano
1 linguri
Rozmarin
1 lingurite
Cuisoare, coriandru boabe
1 lingurite
Sare,piper,boia dulce
2 lingurite

Pasi de urmat

1

Spalam bine pulpa de miel si indepartam tot ce nu ne trebuie, ce nu ne place, excesul de grasime ... si o punem in tava.

2

Luam un vas in care ne amestecam toate condimentele pe care urmeaza sa le folosim. Mai putin cuisoarele si coriandru.

3

Cu acest amestec frecam bine, bine pulpa pe ambele parti. Cuisoarele si bobitele de coriandru le presaram prin tava.

4

Facem cateva incizii cu varful unui cutit in care vom introduce cateii de usturoi, curatati bineinteles.

5

Curtam si spalam ceapa, portocala si merele si le feliem dupa cum se vede in imagine.

6

Asezam acestea in tava, chiar si pe sub pulpa si turnam vinul si apa. Potriviti gustul de sare dupa preferinta.

7

Tava astfel pregatita, o vom acoperi cu folie de staniol si o bagam in cuptorul incins pentru o ora. Dupa acest timp ii scoatem folia si o mai lasam, cred ca inca o ora, pana se rumeneste frumos. Sa nu uitam ca din cand in cand sa luam cu o lingura zeama din tava si sa mai dam pe deasupra fripturii.

       POFTA    BUNA!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu CARNE

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 20 mai 2012, 14:32

Daca lasam carnea la macerat cateva ore condimentata ulei vin , va fi mai frageda si mai gustoasa. Parerea mea este ca apa nu mai este necesara , mai bine un pic de  ulei de masline; si nici condimentul pt. miel care  contine cam tot ce ai pus tu din condimente doar ca acela mai are si adaosuri nesanatoase.Foarte buna combinatia cu fructele , eu am facut si cu prune si caise uscate.

Cori
Cori 08 iun 2012, 00:16

Da, de obicei lasam carnea sa stea in vin si data cu toate condimentele pe ea, dar acum am avut cam multe pregatiri pt. Paste si nu am mai avut timp, am facut-o in mare viteza. Ulei nu cred ca mai trebuie ca isi lasa si ea ceva grasime.