Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

O mancare usoara, de sezon cu multe legume, pentru ca piata este bogata in legume in perioada asta si totodata de post pentru cei care il tin.

Ingrediente

Ceapa galbena
2 buc
Morcovi
1 buc
Dovlecei
4 buc
Ardei capia rosu
1 buc
Patrunjel
1 buc
(legatura)
Rosii
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Usturoi(catei)
3 buc
Ulei
4 linguri
Sare,piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie cu ulei punem pe rand la calit, intai ceapa tocata mai maricel (sau cum preferati).

2

Apoi morcovul taiat feliute.

3

Urmeaza dovleceii .

4

Adaugam adeiul rosu, 3 linguri de apa ( nu mai mult pt ca or sa-si lase dovleceii zeama), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 8-10 minute.

5

Renuntam la capac si punem patrunjelul tocat marunt.

6

Si rosiile taiate bucatele.

7

Dupa alte 5 minute punem si pasta de rosii, sare si piper.

8

O lasam sa fiarba si cu bulionul, astfel incat sa fie scazuta, dar suculenta. Cand stingem focul adaugam si 3-4 catei de usturoi taiati marunt.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

         POFTA     BUNA!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

anabalmus
anabalmus 15 iun 2012, 16:42

Am sa incerc si eu! Pana atunci iata cu am papat eu dovlecelul. 

Poza mea pentru reteta:
vicky
vicky 28 mar 2013, 03:24

Multumes Elena pentru toate recetele super gustoase!!!! am facut si mincarea asta cu dovlecei me-a iesit superrrr!!!!

Nota mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 19 apr 2016, 15:01

Asta a fost tocanita pentru cina de ieri. Am utilizat dovlecei congelaţi...nu şi-a pierdut din aromă....Delicios

Nota mea pentru reteta:
Squinty313
Squinty313 26 iul 2016, 19:24

Eu pun doar rosie, fara bulion si fara usturoi. Mai adaug si un cub de concentrat de gaina. Iese minunat, o aroma foarte fina

Anastacia
Anastacia 25 iul 2018, 10:25

Buna ziua Elena. Doresc acest ghiveci să-l fac pentru iarna și să dau totul prin robot. Ca să poată mînca și picii. Roșiile sa le coc aparte apoi sa le impreunez. Te rog sa-mi zici cum sa-l fac ca să țină borcanele?

lena
Elena (lena) Anastacia 25 iul 2018, 11:02

Recomand sa le umpli cu ghiveciul gata si sterilizezi nca 20-30 de minute la cuptor, la150 de grade. Apoi inchizi ermetic.

Anastacia
Anastacia 25 iul 2018, 11:24

Mersi mult