Chec cu glazură de ciocolată

Chec cu glazură de ciocolată

Un chec de casă, simplu de făcut, perfect cu un ceai sau un pahar cu lapte!

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Zahăr
100 g
   
Făină albă
150 g
   
Unt
75 g
   
Praf de copt
1 buc
plic
Zahăr vanilat
1 buc
plic
Ciocolată menaj
1 buc
   
Esență de rom
2 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 1
Pas 2

Frecăm untul moale cu zahărul și zahărul vanilat.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și ouăle, pe rând.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 3
Pas 4

Apoi făina, în trepte, amestecată cu praful de copt.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 4
Pas 5

Punem amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și introducem tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 5
Pas 6

Scoatem checul din cuptor, apoi din tavă. Se scoate foarte ușor cu tot cu hârtie.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 6
Pas 7

Pregătim glazura. Topiți la bain-marie ciocolata de menaj, apoi adăugați și romul. Eu am avut ciocolată normală; când am pus romul, s-a întărit la loc, deși era deja topită. Nu am reușit să înțeleg din ce cauză...

 

Chec cu glazură de ciocolată - Pas 7
Pas 8

Turnați glazura peste chec. În mod normal, ar trebui să fie mai lichidă, nu cum a ieșit a mea.

 

Chec cu glazură de ciocolată - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcească bine, apoi feliați.


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 9
Pas 10

Poftă bună!


Chec cu glazură de ciocolată - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (12-15 felii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 65 min
Data publicării:
Colecții: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!