Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!)

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!)

Cum am promis, testat și varianta de post a cremei de ciocolată în 5 minute, sinceră să fiu nu văd nicio diferență din cele 2 creme (la gust și textură), și mă bucur de încă o variantă de desert vegetarian și de post.

Am înlocuit laptele simplu cu lapte de soia (preparat de mine în aparat special), am exclus laptele praf și am adăugat zeamă de lămâie. Se mai pot adăuga și nuci mărunțite, eu nu am făcut-o aici.

Puteți să o ungeți dimineața pe pâine sau să folosiți ca o cremă pentru un tort/prăjitură de ciocolată de post.

Ingrediente

Lapte de soia
150 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
350 ml
fără miros - sau ulei din sâmburi de struguri (este fără miros)
Zahăr pudră
0.5 pahare
   
Cacao pudră
4 linguri
   
Zeamă de lămâie
3 linguri
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de cuțit

Pași de urmat

Pas 1

Într-un vas adânc (gen pahar de blender) se toarnă laptele de soia, zahărul pudră și uleiul.

Laptele și uleiul trebuie să fie ambele la aceeași temperatură (temp. camerei).

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 1
Pas 2

Introduceti blenderul vertical până la fundul vasului și îi dați drumul.

Nu-l ridicați sus deloc, îl țineți așa pe fund măcar 1-2 minute.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 2
Pas 3

Apoi încet, încet îl ridicați - observați cum uleiul pe parcurs se încorporează în lapte.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 3
Pas 4

Și gata, după ce s-a încorporat tot vă iese o emulsie - nu foarte groasă ca la crema cu lapte, dar suficient ca să putem lucra mai departe cu ea.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 4
Pas 5

Adăugați zeama de lămâie (crema se va lega mai bine și îi va lua din gustul de ulei).

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 5
Pas 6

Apoi se adaugă pudra de cacao, vanilia și sarea.

Fiindcă sunt tot întrebată de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagră de la Dr. Oetker - are un gust, culoare și miros foarte puternic de ciocolată.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 6
Pas 7

Blendați bine până se uniformizează compoziția.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 7
Pas 8

Și poftim, avem o cremă densă, frumoasă și foarte satinată.

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 8
Pas 9

Bună pe pâine, biscuiți și ca o cremă vegetariană pentru prăjitură sau tort.

Cine nu crede, veniți la atelier pe 8 decembrie, să o facem/gustăm acolo împreună.

Poftă Bună!

Cremă de ciocolată în 5 minute (de post!) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)
Sursă: lalena.ro

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 58

PopescuVirgil366
Popescu Virgil (PopescuVirgil366) 23 Mar 2021, 02:56

Facuta, a iesit mai buna decat ma asteptam mai ales ca sunt un iubitor de dulciuri si este (totusi) o reteta de post. Am pus ulei de samburi Lidl, am dublat cantitatea de zahar (1 pahar intreg si chiar mai mergea peste conform gustului propriu; nu a iesit exagerat de dulce) si am dublat si cacao (8 linguri fara varf de cacao 22%). Nu am avut lapte soia/migdale etc asa ca am folosit cu succes lapte de cocos (cutie metalica Lidl, are o consistenta mai groasa). Ca upgrade, s-ar putea sa mai incerc adaugarea de miere (apreciez 2-4 linguri in plus fata de zahar) si ceva alune de padure prajite la cuptor si macinate fin (mojar) care s-ar putea sa duca reteta catre Nutella. Consistenta foarte buna, am pus la rece, ma astept maine sa fie si mai legata. Multumim pentru ideea de baza, mi-a depasit asteptarea vis-a-vis de o crema de post ...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CarmenR
CarmenR 17 Apr 2020, 10:53

Rețetele sunt minunate dar eu nu pot consuma lapte de soia, lapte normal si zahăr. Pentru aceasta rețetă cu ce le pot înlocui.

Mulțumesc

AndraGeorgianaOchenatu603
Andra Ochenatu (AndraGeorgianaOchenatu603) CarmenR 03 Mar 2021, 17:42

Incearca cu cel de migdale. Nici eu nu pot consuma lapte normal, iar cel de soia este ok, dar il mai evit. Eu la prajituri inlocuiesc laptele de vaca cu cel de migdale.

CatalinaOpreaPolemis423
Oprea Polemis Catalina (CatalinaOpreaPolemis423) 14 Mar 2018, 19:36

Iata rezultatul cremei de ciocolata folosita ca si topping pt checul de nuca cu stafide(ambele de post).Urmeaza sa l pudrez cu zahar dupa ce se raceste 😉

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tanicelu
tanicelu 11 Apr 2016, 19:40

Deci... Am incercat reteta cu lapte de soia si zahar obisnuit, batut intr-un blender obisnuit, nu vertical si s-a primit de minune. Apoi am incercat cu un lapte de cocos si nu s-a intarit, a ramas moale. Am mai incercat la maioneza rapida laptele de ovaz si tot nu s-a prins deloc. Pe viitor voi folosi doar laptele de soia pentru asa genuri de retete. Sper sa va fie de folos informatia. Mersi Lenuta pentru reteta. Succese!!!

Nota mea pentru rețetă:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 13 Jun 2015, 14:03

SUPER BUNAAAA!!!!AM FACUT DEJA A DOUA OARA SI MI SE PARE CHIAR MAI BUNA DECAT CEA CU LAPTE PRAF(MA REFER LA CREMA DE FINETTI PE CARE AM PROBAT-O)...SA NE TRAITI D-NA ELENA SUPER GOSPODINA:*:*:*

Nota mea pentru rețetă:
ananna97
ananna97 30 Mar 2015, 17:48

Buuun! Eu am folosit lapte de migdale si ulei de struguri. Sincer nu chiar ca Nutella, dar oricum, pe timp de post merge! ;).

Poza mea pentru rețetă:
HDorina
HDorina 31 Jul 2013, 20:09

Crema e gata de pus peste prajitura cu ciocolata in 10 min. care e la cuptor. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
mickymro
Mihaela (mickymro) 30 Nov 2012, 17:57

stau cu ochii pe tine de cand ai spus ca verifici reteta de post.  Am facut-o cu aceeasi rezerva a doamnei de mai sus. Si ca sa fac o varianta diferita, in loc de zahar am pus extract de stevie. Drept pentru care am pus doar 3 linguri de zeama de lamaie (puteau fi si doar 2) si esente de portocale, vanilie si rom. A iesit o crema EXCEPTIONALA, Dr. Oetker e mic copil. Chiar nu imi vine sa cred cum arata si mai ales ce gust poate sa aiba. Am folosit ulei de samburi de struguri. Data viitoare voi folosi uei de turte de masline. Felicitari pentru inspiratie!

Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 Nov 2012, 15:43

Multumesc Lena de asa retete gustoase pe care ni le impartasesti!!!  Aceasta crema e absolut dementiala!!!
Sincera sa fiu, de la inceput cind am pus ingredientele si am vazut cu cit e mai mult ulei decit lapte m-am speriat cu gindul ca o sa miroase a ulei, dar rezultatul m-a ametit pur si simplu, este cea mai gustoasa crema!!! 

Cred ca daca sa-i adaugam niste alune macinate, sau nuci  o sa fie mult mai gustoasa decit orice crema din comert de genul ''Nutella''

Sigur o sa-i incint papilele gustative ale sotului cind vine deseara 

Poza mea pentru rețetă:
anarica
anarica 29 Nov 2012, 15:15

multumesc Lena, foarte buna in perioada postului.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile