Varza cu carne la cuptor

Reteta simplu de preparat, sanatoasa si foarte delicioasa - varza se topeste in gura si nu este faramitata, asa cum se face la ceaun. Carne puteti folosi de care va place, aici am facut cu pulpe de pui, dar merge f.bine si cu carne de porc si vita.

Ingrediente

Varza alba
2 kg
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
2 buc
Rosii
3 buc
Pulpe de pui cu os
4 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Piper negru
1 lingurite
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
2 lingurite
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Curatati si spalati legumele.

2

Intr-o tigaie mai mare caliti putin ceapa si morcovul taiate bucati medii. Le caliti doar cat sa se inmoaie, nu trebuie sa se rumeneasca.

3

Apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se amesteca bine si se lasa 5 min pana lasa putin suc.

4

Varza se taie bucati medii, nu foarte marunt si se adauga peste legumele din tigaie. Daca se umple tigaia si nu ati pus toata varza, amestecati, mai lasati un pic sa se inmoaie varza din tigaie - apoi adaugati alta peste ea(Varza scade in volum destul de mult).

5

Dupa ce ati pus toata varza, mai lasati 5 min sa se caleasca toate legumele impreuna, apoi stingeti focul. Puneti sare, piper si ierburi dupa gust - amestecati bine.

Atentie! Varza trebuie doar sa se lase putin, sa fie cruda, nu o caliti pana se face moale.

6

Pulpele le spalati, le ungeti bine cu sare, ulei si mirodenii.

7

Intr-o tigaie adanca de cuptor(20x30), puneti toata varza si nivelati usor.

8

Puneti pulpele peste legume si dati la cuptor totul, aproximativ 1 ora la foc mediu.

9

Varza este gata cand se rumenesc pulpele, dar pentru orice eventualitate gustati sa vedeti daca s-a facut. Poate o mai amestecati si o mai dati la cuptor pentru 20 de min.

10

Este buna si calda si rece, recomand sa o faceti, sigur o sa va placa.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii sanatoase)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

naciualina
naciualina (25 June 2009, 10:47)

trebuie sa o fac si eu neaparat

alinutza85 (01 July 2009, 12:13)

Foarte buna aceasta varzuca....am folosit carnita de porc si mi-a iesit super ......Multumim inca o data.

ELLA
ELLA (08 December 2009, 10:57)

Foarte buna,nu a mai ramas nimic pe a doua zi

saravasi (27 May 2010, 15:11)

buna ma numesc vasilica si vreau sa intru si eu ca imi place foarte mult sa gatesc.

saravasi (27 May 2010, 15:16)

as vrea sa primesc si eu rete noi de mancare pt ca imi place sa fac intodeauna ceva nou

dati va rog si mie orete ca nustiu ce mancare sa fac aii si sotu vine dela servici la sapte va multumesc  ast urgent rasp

Ellena
Ellena (17 November 2010, 21:40)

Am si eu intrebare,aceasta va iesi varza dulce?ms

lena
lena (17 November 2010, 21:45)

Da, este varza dulce.

miriamfloryol (27 November 2010, 07:55)

astazi am sa incerc si eu reteta desi am scos din frigider pulpe si chiar ma gandeam cu ce sa le fac la cuptor si am intrat sa vad ce mi ai trimes lena , si am descoperit aceasta reteta minunata am sa o fac cu  mare drag , ati multumesc pt reteta ,,,

Pau Buli
Pau Buli (27 September 2011, 14:29)

Nu m-am gandit sa pun varza la cuptor asa :D Asa imi place varza dar nu stiam decat s-o calesc si s-o fac tocana cu vita. Multumeeesc

lena
lena (27 September 2011, 14:31)

Este foarte buna asa, imi place ca nu iese terci - dar foarte oke la textura si aromata, te pup si merci de comentarii

Tania Meghega
Tania Meghega (26 January 2012, 16:28)

Ft buna e reteta, bine eu am cam adaptat-o dupa cerintele sotului, am pus si putin borsh acru in timp ce se prepara, si nu iese asa de dulce. Cred ca am incercat-o cu toate tipurile de carne e o delicatese si e foarte usoara. 

crismi (05 April 2012, 15:02)

Uitati si varza mea.Am facut-o cu bucati de pulpe dezosate si am servit-o cu cartofi fierti separat. Foarte buna !

Anisoara89
Anisoara89 (12 October 2012, 13:42)

 Am preparat si eu azi aceasta reteta, este delicioasa, la noi acasa ii zice bors scazut si se face in cratita sau ceaun mare, dar la gust este exact. Inainte chiar se facea la toate sarbatorile ca mincare calda cu carne de porc, rata sau gasca de obicei.

Chiar eri imi spunea sotul ca ii pofta de asa mincare si cum nu aveam asa carne, m-am gindit sa fac ceva semanator cu carnita de pasare, de fapt s-a primit exact ceea ce vroia el  !!! 

Merci Lena, iti sunt foarte recunoscatoare pt ceea ce faci pt noi ! 

timotei
timotei (25 January 2013, 01:17)

Si eu am facut aceasta varza  cu carne si mia placut tare mult la gust si la cit de repede poti so faci

adrianab (06 October 2013, 01:28)

Am facut si eu azi cu pulpe de pui de tara. Este minunata, nu am crezut ca e posibil ca varza dulce sa se topeasca in gura. Si eu si sotul am apreciat foarte mult aceasta reteta si sigur o voi repeta. Multumim Lena, toate retetele de la tine asigura succes garantat!