Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille)

Am gasit aceasta varianta de legume la cuptor pe un site rusesc, zicea autoarea ca a fost inspirata din celebrul film "Ratatouille". La randul meu am improvizat si eu putin :), am simplificat reteta - nu prea aveam timp sa fac sosurile pentru ea, rezultatul a fost unul foarte frumos si gustos. Important este sa folositi un mujdei sau mirodeniile preferate si sa coaceti bine la cuptor legumele, sa nu fie doar fierte dar si coapte.

Ingrediente

Vinete
1 buc
Dovlecei
1 buc
Rosii
3 buc
Ulei de masline
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Vinetele se spala si se taie rondele cat mai subtiri, cam de 2-3 mm.

2

Apoi peste rondelele de vinete presarati putina sare si mirodenii uscate preferate.

3

La fel faceti si cu dovleceii - taiati rondele si presarati cu mirodenii si sare.

4

Si la urma rosiile - la fel taiate si presarate cu sare si piper.

5

Intr-un vas de cuptor mai adanc, aranjati legumele ca in poza, alternand pe rand legumele. Apoi peste toata suprafata stropiti cu ulei de masline.

6

Tineti legumele la cuptor cam o ora, la inceput aproximativ 15 min puteti pune o folie de aluminiu deasupra - apoi o scoateti ca sa se rumeneasca bine legumele si sa scada apa din ele.

7

Legumele se servesc calde sau reci, presarate cu verdeata si mujdei, sau orice sos preferat.

Recomand aceasta mancare la toti cei care prefera mancare sanatoasa si dietetica :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

millena
millena (24 September 2009, 15:02)

alegorie de culori si gusturi...felicitari!

mi-ar fi placut sa stiu ce fel de sosuri merg la aceste legume, asa ca idee...poate adaugati macar la finalul retetei

 

millena
millena (24 September 2009, 15:02)

am uitat nota maxima!

lena
lena (25 September 2009, 12:10)

De obicei folosesc sosuri cu suc de lamaie, usturoi, verdeata, ulei de masline...Dar poti folosi orice varianta de sos care-ti place

amelittat (11 May 2010, 17:44)

scumpa mea am incercat sa intru la reteta de ciuperci umplute varianta vegetariana si imi spune ca reteta nu mai exista, uita-te te rog sa vezi ce s-a intamplat cu ea.....mersi mult

lena
lena (11 May 2010, 17:47)

Vezi ca am rezolvat-o, multumesc ca mi-ai spus, se mai intampla mici eroari

amelittat (11 May 2010, 17:52)

mersi lena, te pupicesc

amalia80 (16 September 2010, 16:56)

M-am jucat si eu cu aceasta reteta pe 14 septembrie cand a fost post si nu m-am putut abtine sa adaug si 2 cartofi. Ca sos am folosit sosul mediteranean de la knorr si pot spune ca a iesit super. Avand cartofi n-am mai mancat cu paine.

MichelleS
MichelleS (28 February 2011, 23:07)

ce bine arata..

Ralucuta
Ralucuta (29 March 2011, 16:19)

apetisant 

Claudia Radu (14 September 2011, 11:42)

 Super reteta, o sa o incerc cu siguranta, impactul vizual ***.

Nu e nici costisitoare, cu atat mai mult merita sa impresionam oaspetii.

Draga Lena o reteta noua de salata poti sa-mi trimiti te rog.

Multumesc pt tot!

 

igorbt
igorbt (09 December 2011, 11:46)

 Mmm, as manca asa ceva inca o data :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea (01 July 2012, 00:41)

Am făcut și eu. Interesant, dar nu tocmai pe gustul meu.

MAMI DE PITICI MICI (04 July 2012, 14:37)

Sunt noua pe acest site, insa am gasit foarte multe retete nu numai pe placul meu, dar si al micutilor mei, lucru pentru care multumesc mult Lenei (e tare greu sa ai inspiratie in fiecare zi, cand nu doar mititeii dar si taticul lor sunt mai mofturosi din fire la mancare). Pentru ca mie nu imi plac rosiile coapte, am incercat o variatie a acestei retete, iar rezultatul a fost extrem de bun si totodata surprinzator. Am taiat felii goase de un deget din vinete, dovlecei, cartofi, ceapa rosie si am adaugat si ardei gras taiat in patru. Am asezat straturile (nu atat de frumos ca in prezentarea Lenei, dar au mers si asa) intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, am dat un praf de sare si am stropit cu putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora. cand m-am convins ca toate ingredientele sunt patrunse, am stins focul si am ras peste legume putina branza, lasand tava in cuptorul inchis. Mie mi-a placut tare mult gustul rezultat din amestec ul de ceapa coapta, ardei copt si cartofi (in special), iar asteptarile mi-au fost depasite cand tava s-a terminat.... instantaneu, fiind apreciata si de cei mici si de cei mari.

Combinatia merge foarte bine si cu putin mujdei de usturoi.

Multumesc mult Lena pentru inspiratie! 

Tania Meghega
Tania Meghega (08 November 2012, 14:45)

Foarte bune legumele se dau la mancat foarte bine eu le mai folosesc ca garnitura. 

tiki
tiki (18 August 2013, 11:47)

Buna. Foarte aspectoase, dar nu prea gustoase :)). Singure. Azi voi mai face,dar pe langa o bucatica de carne. Si sanatoase. Precis o sa mai fac.Pa.

Cristina Maria
Cristina Maria (23 October 2013, 20:06)

Am facut reteta asta parintilor ei mai demult si au fost foarte incantati, mai ales tata.

Impactul vizual e super! Multumim, Lena!

 

len4ik (23 June 2014, 00:34)

 :) delicios!

tiki
tiki (13 July 2014, 13:07)

           Asa arata si cu dovleac galben. Gustul acelasi. Hahaha.