Salata "Floarea Soarelui"

Nota 5 (7 voturi)
*****

O salata demna de o masa festiva, arata foarte bine, este gustoasa si se prepara usor.

Semipreparate

Ingrediente

Piept de pui
300 g
Porumb conservat
400 g
Oua
3 buc
Ciuperci conservate
200 g
trebuie sa fie din alea marinate, acrisoare
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Chips-uri la cutie(gen Pringles)
1 buc
neaparat la cutie, sunt toate de aceeasi dimensiune si intregi.
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 1
2

In acelasi timp puneti la fiert morcovii, cand sunt gata le curatati si lasati sa se racoreasca putin.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 2
3

Fierbeti ouale, le racoriti si curatati de coaja.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 3
4

Ceapa o taiati marunt si opariti cu apa fiarta 10 min.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 4
5

Ciupercile se taie marunt.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 5
6

Incepem sa montam salata - primul strat se pune carnea si se unge cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 6
7

Morcovul se rade prin razatoarea marunta, se distribuie uniform pe toata suprafata si se unge cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 7
8

Urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Ungeti cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 8
9

Apoi puneti ouale date prin razatoare marunta, distribuiti uniform si ungeti bine cu maioneza.

 

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 9
10

Porumbul il scurgeti bine si distribuiti uniform peste salata.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 10
11

Inainte de a pune salata pe masa, la servire, aranjati chips-urile de imprejurul salatei si presarati verdeata pe margini. Daca puneti chips-urile mai inainte, se vor inmuia si nu va fi atat de frumos.

In loc de porumb puteti pune jumatati de masline fara samburi, va fi tot frumos, pe viitor promit sa adaug si varianta cu masline.

Pofta Buna!

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 11
Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (07 September 2009, 18:09)

Pe cat de frumoasa pe atat de gustoasa e aceasta salata. Mie im placea sa iau un chips si sa il incarc cu salata ca pe o lopata

ELLA
ELLA (07 November 2009, 13:34)

Am sa o incerc pentru masa de ziua mea, sa vedem daca o sa imi reuseasca

ELLA
ELLA (08 November 2009, 00:03)

Nu pot folosi si ciupercute din astea la borcan,ca nu am marinate(acrisoare) ?

ELLA
ELLA (08 November 2009, 00:04)

din astea din comert ma refer,scuze

 

 

lena
lena (08 November 2009, 00:06)

Da, poti folosi, doar sa le stropesti cu suc de lamaie si le lasi 15 min sa se acreasca putin. Ciupercile acrisoare ii dau un gust mai bun salatei. Incearca asa si ne spui cum o fost.

ELLA
ELLA (08 November 2009, 21:15)

Am folosit cu sirop de lamaie si salata a iesit super, chiar i-am impresioanat pe musafirii mei. chiar i-au facut si poza .Multumesc Lena pt site e cel mai complet si foarte ,foarte....

*****
miki (06 December 2009, 11:09)

am o dilema... se pun straturi,straturi?(carne,morcovi.....sau merg si amestecate toate?)

miki (06 December 2009, 11:11)

Astazi am descoperit sit ul. este super!!!!  Felicitari!!!! mie nu mi place sa gatesc....dar cu ce retete am gasit aici,ma apuc de treaba

lena
lena (06 December 2009, 11:34)

Merci Mult! La salata se pun toate straturi dupa reteta originala, dar ca un experiment poti incerca si sa le amesteci

miki (06 December 2009, 11:39)

o sa fac mai intii starturi si apoi amestecate,  o sa va spun cum a iesit dupa sarbatori...merci!

*****
LIUBA (25 December 2009, 20:53)

E foarte gustoasa.

elenyena (29 December 2009, 23:16)

sper reteta !!!!nota 10!!!!

*****
elenyena (30 December 2009, 00:20)

super super ........yamy!

TaniaA (04 January 2010, 21:37)

E foarte, foarte buna salata, doar ca nu poti sa savurezi mult din ea ca are cam multa maioneza. M-am gandit data viitoare sa incerc sa pun doar un singur strat de maioneza (inainte de porumb). o iesi buna?

lena
lena (05 January 2010, 17:42)

Da, poti sa incerci si asa. Eu de obicei maioneza o fac mai usoara adaugand iaurt in ea. Este la fel de buna si nu asa de gretoasa. Poate de asta la mine o fost oke salata

TaniaA (05 January 2010, 20:06)

e o idee super sa pun iaurt in maioneza. se pune la sfarsit? sau trebuie adaugat treptat ca si uleiul? merci foarte mult de sfaturi

lena
lena (05 January 2010, 20:42)

Se pune iaurtul(sau smanatana de 16%) la sfarsit atunci cand adaugi mustarul si sarea. Te pup

lena
lena (05 January 2010, 20:42)

Recomand iaurt mai cremos sau sana

luminita
*****
luminita (20 March 2010, 02:43)

elenyena (24 May 2010, 00:28)

super aceasta reteta!!..si yo am facut-o de revelion iar invitatii au ramas uimiti de cat de buna este si ce bine arata !......mersi lena !!!!!esti cea mai tare!

dragosss88 (09 September 2010, 12:38)

cea mai buna combinatie, merita incercata

*****
amalia80 (14 September 2010, 09:35)

Asa este, cu rondele de masline este mult mai atractiva pentru cei care nu prefera porumbul. Noua nu ne place ceapa fiarta sau prajita si folosim doar ceapa proaspata - rosie, taiata fin, fin...

Tonia
Tonia (08 October 2010, 18:12)

porumbul poate fi inlocuit cu masline taiate marunt, aramjate ca niste seminte si deasupra se poate presura galbenus de ou, si aspectule mult mai asemanator cu floarea soarelui, dar si aceasta e foarte frumoasa, am sa incerc si cu porumb ca cu masline am gustat-o deja sie foarte gustoasa!

 

ADA (28 December 2010, 22:33)

Mi-am impresionat musafirii cu aceasta reteta.Sarbatori fericite va doresc!

georgia
*****
georgia (18 January 2011, 23:11)

Draga mea,azi am descoperit site-ul tau,sunt super incantata de ceea ce faci!Felicitari....si eu sunt pasionata de arta culinara,,,sper sa facem schimb de retete ,candva!Numai bine si retete excelente ,iti doresc!

buburuza2011 (31 January 2011, 00:19)

Am incercat multe din salatele tale! Excelente!! Cand sunt in pana de idei la tine pentru solutii. felicitari si mersi pentru poze si explicatii amanuntite!

 

tiki
tiki (12 June 2013, 11:47)

Buna Lena.F. frumos arata ,vreau sa o incerc si eu,dar te rog sa-mi spui daca ai postat-o si pe cea cu masline,sa vad cum arata ca sa stiu pe care s-o aleg,ca eu nu am gasit-o.(Am scris:Salata "Floarea soarelui" cu masline,si tot aceasta imi apare). Multumesc, si spor la treaba pe mai departe.

lena
lena (12 June 2013, 13:10)

Nu este pe site, dar uite aici pe un site rusesc varianta cu masline.

tiki
tiki (12 June 2013, 19:17)

Wow, ce bine arata !!!!!!! Multumesc mult.Esti foarte prompta si draguta.

leoaica
leoaica (20 July 2013, 15:03)

 Am pregatit-o la o asa festiva. Toti musafirii au ramas incantati de aspect dar si de gust. Mi s-a cerut reteta de catre vreo 3 doamne si au promis ca o vor include in meniul viitoarelor lor mese festive. Lena, multumesc pentr retete astfel de interesante.:)

lena
lena (20 July 2013, 20:33)

Ma bucur mult ca v-o placut, sa aveti pofta buna!

tiki
*****
tiki (21 December 2013, 17:04)

         Buna. In reaitate e mai frumoasa ca in poza. Mi-a fost putin greu la intins maioneza,care era f.tare,ca mi se amesteca cu ingredientul de sub ea.(data viitoare-care va fi in curand - o voi subtia cu iaurt), dar reteta e nemaipomenita. Frumoasa, gustoasa si.......satioasa. Multumesc.  Pupici.

tiki
tiki (07 June 2014, 13:24)

                          Buna. Vazand-o numai in poza fata mea, acuma a avut ocazia sa si manance si i-a placut tare mult si ca gust si cum arata. Din dec,acuma o fac ptr.a 4-a oara. Pupici.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena