Salata de cartofi cu somon afumat

Salata de cartofi cu somon afumat

Salata de cartofi intotdeauna are mare succes, dar aceasta varianta cu somon este chiar una deosebit de frumoasa, delicioasa, mai festiva. Observati ca am ornat-o cu caviar rosu, este optional dar foarte recomandat daca o vreti cu efect de "Oau!". Imi place foarte mult dressingul, desi nu-i maioneza, se potriveste minunat cu cartofii si pestele, este fresh si mult mai light.

In aceasta varianta a salatei de cartofi cu somon am folosit cartofi noi, pentru ca se gasesc in piata. Dar se pot face cu cartofi simpli taiati cuburi mari, deci nu va poticniti in asta.

Si vedeta salatei, somonul - am ales file de somon salbatic afumat, mult mai complet nutritiv si sanatos. Il gasiti in multe magazine din Romania, cititi atent eticheta si il gasiti in special pe cel de Alaska. Este pescuit traditional, sustenabil, in zone protejate, iar daca sunteti curiosi gasiti mai multe informatii pe alaskaseafood.ro.
Si apropo, caviarul tot este de somon salbatic, de Alaska - deci o bomba de vitamine sanatoase!
 

Ingrediente

Cartofi
700 g
aici am folosit cartofi noi mai mici
Oua
7 buc
Somon afumat
100 g
Caviar de somon
100 g
optional
Marar verde
1 legatura
Ceapa verde
2 buc
Lamaie
0.5 buc
sau 60ml suc de lamaie
Ulei de masline extravirgin
60 ml
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Pentru inceput puneti la fiert cartofii cu apa cat sa le acopere complet.

Cartofii noi eu i-am fiert 15 minute, pana a intrat usor cutitul in ei. Cartofii clasici se fierb cu coaja pana sunt gata, la fel testati cu un cutit.

2

Dupa fierbere se clatesc cu apa rece, se scurge aceasta si cartofii se lasa putin la racit.

Cartofii simpli, la fel se clatesc bine cu apa rece, apoi se curata de coaja si se lasa la racit.

3

Puneti ouale in apa si le fierbeti 10 minute din momentul cand dau in clocot.

Dupa acest timp se pun in apa rece.

4

Cartofii racoriti se taie cuburi sau sferturi de marime medie si se pun intr-un bol mediu.

5

Pregatiti repede dressingul:

- intr-un bol mic stoarceti zeama de lamaie, adaugati uleiul de masline, sarea si putin piper negru macinat;

6

- amestecati bine cu furculita aceasta compozite, pana devine ca o emulsie;

7

- adaugati aici aproximativ 1 lingura de marar tocat si 1 lingura de ceapa verde tocata cat mai fin. Iarasi amestecati si dressingul este gata.

Daca aveti la indemana, se potrivesc aici si niste capere tocate marunt.

8

Turnati 2/3 din dressing peste cartofi si amestecati atent cu o lingura.

Restul de sos il pastrati pentru mai tarziu.

9

Acum curatati ouale de coaja si le taiati sferturi.

Sferturile mai frumoase le pastrati pentru decorul de deasupra, iar restul le taiati cuburi mai mari.

10

Taiati bucati si somonul afumat.

Observati culoarea deosebita a somonului salbatic.

11

Acum luati un platou sau farfurie mare, in care veti servi salata.

Puneti la baza oaule taiate cuburi si jumatate din bucatile de somon.

12

Deasupra puneti cartofii amestecati cu dressing.

13

Aranjati peste cartofi sferturile de oua si restul de somon afumat.

14

Stropiti deasupra cu restul de dressing, lasati la o parte anterior.

15

Si cireasa de pe tort, pardon, caviarul!

Daca il aveti, puneti din loc in loc peste salata si va da o nota foarte deosebita salatei.

16

Puteti servi salata imediat, dar este la fel de buna inca 2 zile, bineinteles pastrata la frigider.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (un platou mare)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 29 apr 2021, 23:36

Chiar mă gândeam ce voi face cu ouăle de Paști ca să nu se învechească, iar această salată a venit la fix! O voi face pe la mijlocul săptămânii următoare, sunt sigură că va avea succes.