Salata de cartofi întotdeauna are mare succes, dar această variantă cu somon este chiar una deosebit de frumoasă, delicioasă, mai festivă. Observați că am ornat-o cu caviar roșu, este opțional dar foarte recomandat dacă o vreți cu efect de "Oau!". Îmi place foarte mult dressingul, deși nu-i maioneză, se potrivește minunat cu cartofii și peștele, este fresh și mult mai light.
În această variantă a salatei de cartofi cu somon am folosit cartofi noi, pentru că se găsesc în piață. Dar se pot face cu cartofi simpli tăiați cuburi mari, deci nu vă poticniți în asta.
Și vedeta salatei, somonul - am ales file de somon sălbatic afumat, mult mai complet nutritiv și sănătos. Îl găsiți în multe magazine din România, citiți atent eticheta și îl găsiți în special pe cel de Alaska. Este pescuit tradițional, sustenabil, în zone protejate, iar dacă sunteți curioși găsiți mai multe informații pe alaskaseafood.ro.
Și apropo, caviarul tot este de somon sălbatic, de Alaska - deci o bombă de vitamine sănătoase!