Cartofi cu smantana

Este mancarica de cartofi pe care mi-o facea bunica in copilarie, acum o prepar si singura foarte des(cand nu tin regim :) - reteta foarte simpla, se poate manca ca si garnitura sau ca atare. I-a placut foarte mult si fetitei mele de 18 luni, buna idee de mancarica pentru copilasi.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
ar fi bine sa alegeti cartofi rosii
Smantana
400 g
Ceapa alba
1 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Frunza de dafin
2 buc

Pasi de urmat

1

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete. Intr-o cratita se pun cartofii, se toarna apa cat sa-i acopere bine si ii puneti la fiert.

2

Cand incep sa fiarba faceti focul mic, adaugati frunza de dafin si lasati cam 30 de min.

3

Cam peste vreo 20 de min, cand cartofii sunt aproape fierti, incepem sa facem sosul de smantana.

Ceapa se curata si se taie marunt, intr-o tigaie turnati uleiul, adaugati ceapa si o caliti usor.

4

Peste vreo 2 min, adaugati 2 linguri de faina, amestecati si mai lasati cateva minute pana se rumeneste ceapa usor.

5

Acum adaugati smantana si amestecati bine.

6

Faceti focul mic sub sosul de smantana sa fiarba incet - in acest timp se scurge zeama in care au fiert cartofii intr-o fafurie adanca sau cratita mai mica.

7

Cu aceasta supa de cartofi se dizolva un pic sosul de smantana, daca este prea gros. Adaugati cate putin si amestecati  pana obtineti consistenta dorita, cea a unei smantani lichide.

8

Adaugati sosul in cartofi, amestecati bine si sa lasati sa fiarba inca 5 min.

9

Mancarica se mananca mai bine fierbinte sau calda, cartofii reincalziti sunt mai tari de obicei.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Marin RM
Marin RM 01 mar 2016, 21:10

Hmm...Interesant cum vor fi??
Cartofi+smintina+ceapa(maruntita)+marar+gambe de gaina:)mmm...
Din Republica Moldova scriu un mesc!mare...permanetn mi*-a fost util acest site..Bravo...apropo Sotiiei mele permaent ii place ceia e ii fac datorita voua:)si cu pria zi de primavara:)






 

Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 29 mai 2015, 17:46

Mmmm....tocmai ma gindeam sa fac ceva cu smintina ca am cumparat-o si nu o papa nimeni si, cum am procurat si niste piept de pui ma gindesc sa fac o combinatie dintre fricasse de pui si cartofi.Va spun deseara sau miine cum au fost.:-) 

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 03 feb 2012, 22:44

Cartofi atat de moi si de gustosi nu am mancat niciodata! Iar sa-i faci e atat de simplu. Mmmmmmmmmmm, ce cina sanatoasa si usoara am avut.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 23 ian 2012, 17:52

Bun, bun, bun!

Poza mea pentru reteta:
CristiBucatarul
Cristi Rosco (CristiBucatarul) 18 sep 2011, 21:52

kristyXXL Da ai dreptate atunci cind pui in Cartofi cu smantana niste pui e mai bun......depinde de gustul celorlalti

kristyXXL
Cristina Railean (kristyXXL) 11 sep 2011, 20:44

Foarte buni, am preparat o data in aceasta seara repet , dar eu mai pun si piept de pui, caci noi iubim carnita.

CristiBucatarul
Cristi Rosco (CristiBucatarul) 17 iul 2011, 22:25

Foarte buna mama o face de multe orisi se primese bun.

Nota mea pentru reteta:
lenusca
lenusca 07 dec 2010, 15:13

Imi plac foarte mult retetele La Lena, imi aduc aminte de mancarurile de la mama de acasa...

anca pop
anca stefania pop (anca pop) 24 nov 2010, 00:43

Aceasta mincarica a fost cina noastra ,cred ca nu miau iesit asa de buni ptr ca smintina de aici nu e la fel ca si cea din rominia ,dar totusi nu s-a aruncat nimic ,si nici nu a ramas ,mersi Lena ptr retetele tale .

Galia
Galia 09 nov 2009, 10:02

Preferatii mei : cartofii cu smantana!!!!

Mare esec pt cei care nu au incercat inca aceasta reteta, asa ca.....incercati-o mai repede!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile