Foietaj de casa - reteta rapida

Este un foietaj simplu de preparat, acasa il facea mama pentru placinte  - erau pufoase, aromate si foarte fine. Il puteti folosi la placinte, strudele, etc. Aici puteti vedea reteta de Placinte ca la mama acasa

Ingrediente

Oua
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Otet de vin
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
500 g
cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt
200 g

Pasi de urmat

1

Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.

2

Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.

3

Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.

Mai lasati 15 min sa se odihneasca.

4

Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.

5

Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,

6

Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt. 

 

7

Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, daca am timp.

Pofta Buna!

 

Cantitate: 1 kg (ies cam 20 de placintutze )
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

timotei
timotei 18 mai 2016, 08:34

Am facut azi aluatul , revin cu poze cind sunt gata placintele. Astept cu nerabdare sa vad cu o sa fie placintele. 

Carp Cristina
Carp Cristina 15 apr 2016, 15:37

Multumesc

lena
Elena (lena) 15 apr 2016, 06:40

Da, puteti.

vyorelya
vyorelya 11 apr 2016, 11:20

iti multumesc lena si pentru acest foietaj de casa! este foarte bine ca avem posibilitatea sa gatim natural si usor in casele noastre! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 08 feb 2016, 22:35

Salut Lena sa stii ca am primit numai complemente cu plăcintele din foetaj de casa topesc in gura.Mersi de receta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Iulia Stoica
Iulia Stoica 18 mar 2015, 10:44

Buna, am doua intrebari : la ce temperatura trebuie copt aluatul si daca se poate folosi la cremsnit? Mulțumesc mult pentru raspuns

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 22 dec 2011, 19:42

Am reusit in sfarsit sa fac acest aluat!!! Am asteptat sa fac rost de niste untura sa fiu sigura ca ies pufoase Se face destul de usor si rapid, abia astept sa vad maine cum ies acele "placinte ca la mama acasa" 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 23 sep 2010, 19:18

Untura face aluatul sa fie mai fraged si mai crocant. Eu obisnuiesc sa pun untura si la cornulete sau in aluaturile uscate-tip biscuit, pentru ca ies mai gustoase. Bine, fac si cu unt, dar cand am in casa untura nu ezit s-o folosesc. Evident, evit folosirea in exces.

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 17 sep 2010, 11:37

Ai preparat vreodata cu grasime de porc topita - untura adica? Am mancat la niste prieteni placite cu un aluat asemanator si mi-au spus ca pun untura. Ma gandesc ca daca pun unt de 65% stric treaba, sau reteta e cu unt de 80%? Chiar as vrea sa incerc acest aluat.

Nota mea pentru reteta:
alexandra
alexandra truta (alexandra) 12 nov 2009, 21:24

super reteta ! chiar voiam sa aflu cum se face! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile