Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Faina alba calitate superioara
500 g
cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.
Pas 2
Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.
Pas 3
Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.
Mai lasati 15 min sa se odihneasca.
Pas 4
Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.
Pas 5
Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,
Pas 6
Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt.
Pas 7
Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, daca am timp.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(ies cam 20 de placintutze )
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)