Placinta cu iaurt

Nota 5 (11 voturi)
*****

      Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!

Ingrediente

Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
Iaurt
1 kg
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.

Placinta cu iaurt - Pas 1
2

Bateti ouale cu un tel.

Placinta cu iaurt - Pas 2
3

Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.

Placinta cu iaurt - Pas 3
4

Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.

Placinta cu iaurt - Pas 4
5

Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.

Placinta cu iaurt - Pas 5
6

Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.

Placinta cu iaurt - Pas 6
7

Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.

Placinta cu iaurt - Pas 7
8

Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.

Placinta cu iaurt - Pas 8
9

O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.

Placinta cu iaurt - Pas 9
10

Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Placinta cu iaurt - Pas 10
Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
marisa (17 November 2009, 09:21)

arata super  e post dar o voi face la sfarsit de sapt pentru copilasi am doua fete si sunt anebunite de tot ce este dulce facut an casa  mersi pt retete

 

*****
nasty (17 November 2009, 11:51)

ARATA DEOSEBIT..SPER SA FIE ASA SI LA GUST...O VOI FACE SIGURRR.....MERCI MULT....

nina (17 November 2009, 15:11)

 SUPER O SA O FAC PE DUMINICA!!!

milica
milica (17 November 2009, 15:39)

este fffffbuna eu am pus si stafide este delicioasa sa ne pregatiti ceva de sarbatori va pupam

flo09 (17 November 2009, 15:56)

arata bine o sa o fac si eu joi

nina (18 November 2009, 09:20)

TOT CE PREZENTATI SUNT FF BUNE,VA ASTEPTAM SI CU ALTELE DAR EU AS DORII CEVA CE MA POATE AJUTA IN TRARAMENTIL MEU PENTRU  O BOALA NUMITA HELICOBACTER, PENTRU CA NU MAI STIU CE SA MANANC!!!VA MULTUMESC SI VA DORESC O ZI MINUNATA!!!

lena
lena (18 November 2009, 09:22)

Nu prea cunosc aceasta boala si nu pot risca sa va recomand ceva ce nu stiu. Daca vreti sa discutam, va rog sa postati mesajele pe forum la Cereri Retete.

abrajiu (18 November 2009, 10:42)

arata foarte apetisant placinta, cred ca am s-o fac cat de curand . merci mult pentru retete!

Tabi (19 November 2009, 21:44)

Salut si eu placinta, pare sa fie foarte buna - am o intrebare - ce sa inteleg prin un iaurt - este de 150 gr, de 200 gr sau chiar de 500 gr, la cele 8 oua probabil ca trebuie pus mai mult iaurt? Si foile - aici unde traiesc eu se gaseste aluat frantuzesc - acesta sa fie aluatul pentru placinta aceasta? Se vinde un pachet de 500 gr. Este suficient? Multumesc mult pentru raspunsurile la intrebarile mele si mult succes.

 

lena
lena (19 November 2009, 22:08)

Salut Tabi, la iaurt scrie clar 1 KG, deci este evident. Aluat frantzuzesc nu merge, este altceva. Stiu ca foile de placinta se mai numesc Aluat Filo, vezi ca trebuie sa gasesti(mai intreaba la magazin). Un pachet standard de 450-500g este suficient. Succes

Tabi (20 November 2009, 08:43)

Multumesc Lena, acum am vazut ca este vorba de 1 kg, am omis acest amanunt. Cu foile ma descurc eu, maine imi vin nepotii si le voi pregati aceasta bunatate. Inca o data multumesc, iti doresc un WE cat mai minunat.

piticmic (24 March 2010, 11:49)

Fac aceasta placinta de foarte mult timp !!!! Diferenta e ca, ultimul rand la mine e de foi !!! O sa o incerc si asa !!!! NU EZITATI SA NU O FACETI - ESTE FFF RACOROASA !!!! Bravo pentru retete !!! Multe retete apetisante ( ...drept pentru care.... o sa incerc si eu cateva !!!! Am cateva intrebari ...

1) ... 1 pah ... ?  150 g..250g ...???

2) Nu am tava cu pereti inalti ... am un aragaz de tip mai vechi ... deci tava lui .... nu este chiar inalta... sa dublez cantitatile ??? (spre ex la prajitura cu branza de vaci ... si prajitura cu mere ). 3) la Cremes inteligent ....cantitatea pe cai postat-o ... ajunge intr-o forma de cozonac sau folosesc 2 forme ???

Multumesc,  si la cat mai multe retete !!!!

lena
lena (24 March 2010, 12:07)

Salut, da este chiar buna prajitura.

Raspuns la intrebarile care nu se refera la reteta respectiva de obicei nu dau, dar fiindca esti mai noua nu te trimit pe forum Pe viitor sa ai in vedere  te rog, sa nu facem bazar pe aici cu tot felul de chestii..

1. Paharul este de obicei de 250-300g, clasic.

2. Nu stiu ce sa zic de tavi, daca in reteta scrie ca trebuie sa fie inalta, mai bine asa faci, daca nu ai, te orientezi singura, nu am cum sa stiu exact - mai bine nu iti spun ceva gresit. La Cremes Inteligent este cantitatea pentru o forma de cozonac.

O zi buna

Crista
Crista (29 September 2010, 13:06)

voi incerca sa fac azi placinta ...sper sa am timp.... demult tot imi propun .....dar oare daca as pune niste alune sau banane taiate cubulete ?

Crista
*****
Crista (29 September 2010, 20:12)

am reusit sa fac placinta, tocmai am mancat o portie calda .... nu am avut rabdare sa se raceasca .... mie mi se pare ca seamana cu cremes-ul original , ultimul strat de foaie de placinta mi-a iesit putin crocant, ceea ce-mi place , iar sotul zicea ca e placinta cu branza .......... deci in final nu stiu sa spun cum se numeste praji...dar este delicioasaaaaaaaaaaaaaa sigur a-m sa mai fac!

Crista
Crista (29 September 2010, 20:13)

nu am adaugat nici alune , nici banane pt ca am uitat sa cumpar! dar data viitoare .....

Lavi
Lavi (11 November 2010, 08:44)

merge si iaurt cu fructe??

sau nu mai simplu?

Lavi
*****
Lavi (11 November 2010, 21:41)

tocmai am terminat o portie de placinta

este delicioasa, am facut cu iaurt normal si credeti-ma, merita incercata!

o sa pun poze pe forum zilele astea

Lavi
Lavi (12 November 2010, 08:56)

secretul reusitei acestei placinte este sa o lasati sa se raceasca si apoi sa o serviti.

TaniaA (10 December 2010, 22:17)

cum nu am vazut reteta asta pana acum?????? de vreo 3 ani imi zice sotul de placinta cu iaurt dar n-am facut-o niciodata. acum ca am gasit retata aici am s-o fac neaparat. sunt convinsa ca o sa iasa foarte buna! ca de altfel toate retetele pe care le-am facut de pe acest site.

TaniaA (13 December 2010, 21:15)

bineinteles ca placinta a iesit foarte buna. sotul a fost multumit de rezultat. data viitoare insa, o sa pun si stafide.

vio2011
vio2011 (01 March 2011, 16:45)

salutare tuturor! este grozava aceasta placinta , o fac deseori doar ca mai simplutz , folosesc tava mare de la aragaz iar foile le impart jumatate( unse intre ele chiar si cu ulei-nu se simte la gust).Si iaurtul este in cantitate mai putina cam 600-700g, se amesteca iaurt zahar oua vanilie stafide(difera un picutz cantitatile fata de cele de mai sus) si la cuptor ....nimic mai simplu si mai bun!iese ca o placinta de branza ....fina , aromata....nici nu merita sa cumperi branza dulce sa faci placinta ....jumatate din tava este a mea...si calda si rece!

*****
cornelia (16 May 2011, 12:51)

Buna rau ....mi-a iesit placinta asta  dupa ce mananci una, doua bucati mai sa se prinda de miine si a treia  dar mai sunt si altii care au dat tarcoale la aragaz pana s-a facut . Prea frumos miroase .....prea frumos arata ... prea putina este ...la cat de buna e

Multumim tare mult Lena!

elina
elina (15 August 2011, 16:46)

salutare tuturor.la multi ani cu sanatate celor ce poarta numele de MARIA.azi am invitati si am pregatit aceasta placinta,ce arata grozav de bine si e si f gustoasa.Am ceva timp de cand te laud pe la toti prietenii nostrii si binenteles si pe mine ca imi ies de fiecare data toate bunatatile ce le fac din retetele tale .esti o dulceata.La revedere si pe curand.

 

 

Dana Ep.
*****
Dana Ep. (10 November 2011, 18:37)

Am facut si eu placinta asta. Este extraordinar de buna!

silvy84 (01 March 2012, 10:17)

Ma bucur mult ca am gasit reteta asta,am si facut-o imediat ,mi-a iesit super,prima data am facut doar jumate reteta sa vad cum imi iese,dar din pacate nu ne-am saturat.Abia astept sa mai fac!!!

simona.blondy
simona.blondy (06 March 2012, 19:10)

as vrea sa o fac si eu ,dar am o intrebare la cantitatile date ce diametru avea tava ta?multumim pt reteta

lena
lena (06 March 2012, 19:11)

Simona, cam 30x20.

simona.blondy
simona.blondy (06 March 2012, 19:25)

ms frumos,am o astefel de tava....azi am fost la cumparaturi,dar am uitat de unt,iar iaurtul nu imi ajunge....eu locuiesc in italia,iar supermarketul fiind mai departe de casa mergem mai rar si luam mai multe :D nu stiu cat de repede o fac ,maxim in 2 saptamani k cei drept am avut cv zile de nastere de la inceputul anului si km saptamanal a facut cnv in ksa cv dulce ...incercam sa mai luam pauza,sper sa reusesc sa ma abtin cel putin eu k am timp mai mult fata de restul familiei....mie imi place mult sa gatesc si mai ales prajituri... :) oricum te tin la curent :*

vioviorel (17 March 2012, 16:46)

super placinta cu iaurt ! usor de facut ! super gustoasa ! eu as pune in loc de stafide niste visine s au cirese comfiate ! contrasteaza un pic gustul !  i i da un plus maxim de savoare !  POFTA BUNA !  CINE FACE ASTA SA POSTEZE ROG PAREREA !

blavinia (02 October 2012, 19:57)

A fost ffff buna. Multumesc,Lena pt aceste retete minunate. Nota pt aceste site.

simona33
*****
simona33 (07 January 2013, 17:33)

e f. buna reteta,am facut-o de multe ori si azi o repet iar...eu in compozitia de iaurt adaug 2-3 linguri de gris si coaja rasa de la o lamaie...in acest fel umplutura e m-ai consistenta

serafima (31 January 2013, 03:23)

Buna. Daca o congelez, dupa-- va mai fi comestibila? Mult.

lena
lena (31 January 2013, 07:47)

Nu stiu.

tiki
*****
tiki (06 June 2013, 13:40)

Buna Lena. Te rog spune-mi daca si randul 2 si 3 de foi trebuie sa fie mai mare decat tava sau numai cel de jos? Poate nu e important,dar..... Multumesc. O zi buna.

lena
lena (06 June 2013, 13:50)

Nu, doar primul rand trebuie sa fie mai mare, ca sa nu curga umplutura din placinta.

Restul le faci exact cat sa acopere stratul de iaurt.

bianca.florea
bianca.florea (16 June 2013, 17:35)

 Delicioasa. A iesit super si foarte rapid de facut

Am mancat-o calda  

HDorina
*****
HDorina (19 August 2013, 14:40)

 Super delicioasa...

tiki
tiki (25 August 2013, 22:25)

Buna tuturor. Adevarat, mult prea buna. Cum sa nu mananci 2-3 bucati. Ouale cam multe, dar... asta e. As manca zilnic. Multumesc mult.

*****
mihaelamaracine (15 November 2013, 10:12)

E SUPER....VREAU SA O FAC SI EU.....MIE MI SE CAM INTAMPLA SA NU SE INCHEGE F BINE,,,, CREZI CA AR FI BINE SA PUN 1-2 LING DE GRIS IN COMPOZITIE?  AM FACUT SI ALTE RETETE SI AU IESIT SUPER......USOARE SI DELICIOASE.....

lena
lena (15 November 2013, 12:42)

Nu cred ca trebuie gris, de la 8 oua se tine foarte bine.

mihaelamaracine (15 November 2013, 13:23)

ok....o sa incerc.....mersi

 

alina1 (18 December 2013, 16:34)

 am facut-o si eu azi, in tava aragazului, am pus 1,5 kg iaurt si 12 oua, este delicioasa si economa, costa cat 2 pandispanuri dar nu se compara ca si gust, spornica, usoara si ffffffffffffffff gustoasa, o recomand tuturor!!!!!!!!!!!!!

mihaelamaracine (19 December 2013, 11:22)

am facut-o cu 1kg iaurt si 8 oua....dar am scapat si 2 ling gris....a iesit perfecta....super gustoasa.....delicioasa

vreau sa incerc lasagna.... am facut odata si mi-au iesit foile de lasagna f tari...nu s-au inmuiat destul....cred ca nu am avut destul sos....dar ma gandeam sa le fierb putin inainte.....

 

STELINA (31 December 2013, 17:47)

 La cuptorul electric, la ce temperatura se coace si in cat timp?

Va multumesc!

La multi ani!!

 

  

lena
lena (01 January 2014, 12:59)

Se tine la 200 grade timp de 40-45 min. Multumesc de urari!

*****
MadaStoian (04 February 2014, 11:49)

Buna!:* cu iaurt de casa iese? Stii ca iaurtul de casa nu are chiar consistenta celui din comert...

 

 

lena
lena (04 February 2014, 13:12)

Da, va fi bine si cu iaurt de casa.

brindusa (06 February 2014, 19:44)

 acum am scos-o din cuptor. miroase asa de bine in bucatarie si cu greu cred ca vom rezista pana se raceste. oare fara zahar o fi buna? adica ca o placinta sarata. a incercat cineva?

lena
lena (06 February 2014, 19:48)

Da, cred ca ar merge si sarata.

brindusa (09 February 2014, 19:21)

 am facut si fara zahar, dar nu e la fel de buna ca cea cu zahar si stafide

 

 

laura99 (12 July 2014, 15:52)

Am facut placinta azi,  gustoasa e putin spus este extraordinar de buna, nu-mi imaginam ca din ingrediente simple si ieftine poate sa iasa ceva atat de bun. Aveam un iaurt care expira peste cateva zile si cautand pe site am gasit aceasta reteta, ma bucur enorm ca am gasit-o si o voi face foarte des. Voi reveni si cu poze curand.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena