Cordon Bleu din carne de pui

Nota 4 (7 voturi)
*****

Foarte gustos si delicios, se pot manca calde reci, se congeleaza. Recomand celor care vor sa mai diversifice meniul.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
adica 2 bucati de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
Oua
3 buc
Cascaval clasic
200 g
Sunca Afumata
200 g
De preferat sa fie deja feliata
Faina alba calitate superioara
200 g
Pesmet alb/galben
300 g
Sare
10 g
Unt
250 g

Pasi de urmat

1

Se pregatesc toate ingredientele

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 1
2

Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale.

Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine. Dimensiunea bucatii trebuie sa fie ca in poza.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 2
3

Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul.

Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 3
4

Se ruleaza cascavalul cu sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 4
5

Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.

Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 5
6

Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.

Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma(Eu le mai dau prin pesmet si dupa aceasta le pun la congelator). Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 6
7

In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale si mixati bine cu o furculita.

Eu pun sarea in faina, ca sa se distribuie uniform, se mai poate presara pe carne cand se bate.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 7
8

Se da pieptul prin faina

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 8
9

apoi prin oua

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 9
10

Si prin pesmet.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 10
11

Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 11
12

Asa trebuie sa arate pieptul prajit.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 12
13

Se serveste cu garnitura de legume/salata.

Aceasta este reteta clasica, eu o mai simpific astfel: pieptul il dau numai prin pesmet si il prajesc in ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.

Pofta Buna!

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 13
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Andr3 (10 January 2009, 13:32)

Andr3 (10 January 2009, 13:32)

este chiar interesanta aceasta reteta..

lena
lena (11 January 2009, 00:00)

Este si gustoasa

alexandra
*****
alexandra (30 November 2009, 22:06)

am facut si eu! a iesit foarte bun!

elenyena (29 December 2009, 23:42)

draga lena ma bucur mult ca am gasit acest site ...cautam ceva retete interesante pt revelion din miile de retete nu mi-a placut nimic......iar la tine am gasit deja 5 retete interesante .esti cea mai tare!!!!

lena
lena (29 December 2009, 23:43)

Imi pare bine! Te mai astept pe aici

*****
amalia80 (02 September 2010, 10:41)

Eu pun cascaval afumat cand nu mananca copiii, pentru ca iese mai gustos.

geanym.84 (02 September 2010, 17:02)

buna lena, inseamna ceva bagatul acesta la congelator?...am facut si eu si mi-au iesit mereu exact ca in reteta ta ,insa nu le-am bagat mai inainte la congelator...

lena
lena (02 September 2010, 18:35)

La pasul 6 scrie clar, daca nu le folositi imediat puteti sa l pastrati la congelator. Deci nu este obligatoriu sa le congelezi, doar daca vrei sa-i ai gata pt alta data, doar sa-i prajesti.

*****
claudia1976 (08 September 2010, 14:20)

Foarte bun şi arătos. Ideal pentru o masă festivă. Cu prima ocazie am să încerc şi această reţetă. Sigur musafirii mei vor fi foarte incantati.

*****
MariaP (14 September 2010, 08:18)

E absolut delicios! Pur si simplu se topeste in gura! De preferat este sa se consume cald, imediat dupa ce a fost prajit. Daca se raceste isi mai pierde din savoare, iar daca il reincalziti nu salvati mare lucru. E bun si asa, dar, repet, imediat dupa preparare este exceptional!

amalia80 (20 September 2010, 10:07)

Exact ca la peste, daca acoperim se inmoaie putin si se prelungeste timpul de preparare. Cand am timp adaug si cateva felii de ciuperci proaspete. Iese un gordon bleu deosebti de hranitor.

MariaP (20 September 2010, 15:04)

Eu nu acopar niciodata tigaia pentru ca-mi place crusta usor crocanta care se formeaza prin prajire. Daca se pune capacul, crusta se inmoaie... Mie mi se pare mai interesant, mai savuros cu crusta.

piti (23 September 2010, 17:03)

f f bun.mai ales ca se poate congela si ai mereu ceva pregatit sa-ti hranesti familia.Lena mai asteptam retete cu produse ce se pot congela.Timpul este inamicul nr 1 si eu prefer sa am mereu ceva de rezerva in congelator ptr ca in cursul saptamanii nu am timp sa gatesc.

 

Crista
*****
Crista (28 September 2010, 10:01)

la fel fac si eu , doar ca la mijloc inainte sa rulez mai adauga o felie de ardei capia sau gogosari murati .taiati in lungime subtiri ......depinde de preferintele sotului meu

claudia1976 (04 November 2010, 18:58)

N-are cum să nu fie gustos ! Voi incerca in mod sigur si aceasta reteta .

Nina-Andreea
Nina-Andreea (10 December 2011, 22:29)

M-am chinuit puțin cu ele, dar asta din cauza experienței mele scăzute. Și a emoțiilor, cred.Important e că au ieșit până la urmă, data viitoare vor ieși mai bine, în special mai subțiri și mai bine coapte în interior.

anabalmus (28 August 2012, 18:51)

am facut si eu

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena