Ingrediente
●
Pui intreg
1 buc
daca aveti cocos de tzara, ar fi si mai bine
●
Gelatina
2 buc
2 plicuri pentru 1 litru de apa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se spala bine carnea de pui sau cocos.
Pas 2
Il portionati, si il puneti la fiert intr-o cratita cu apa.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10-15 min.
Pas 4
Apoi scoateti carnea din apa, o spalati bine. Apa in care a fiert puiul o aruncati si spalati bine cratita. Procedura o recomand pentru a face supa de pui cat mai sanatoasa si mai clara (asa cika sunt raciturile de gospodina:). Eu am scos si pielea de pe pui, tot pt a evita substantele toxice cu care este tratat puiul.
Pas 5
Turnati apa filtrata cat sa acopere carnea si puneti din nou cratita pe foc.
Pas 6
Cand incepe sa fiarba, adaugati ceapa intreaga (curatata si spalata), frunza de dafin, faceti focul cat mai mic posibil, acoperiti cu capac(sa lasati o crapatura pentru a iesi aburii) si lasati sa fiarba. Daca faceti din pui de comert lasati 1-2 ore, daca din cocos sau picioare de porc/vita, trebuie sa fiarba 4-5 ore.
Atentie! Trebuie sa fiarba foarte incet, abia sa se vada bulele de aer.
Pas 7
Veti observa ca dupa ce a fiert bine, carnea este moale, se ia usor de pe oase si supa foarte aromata. Cand este gata, stingeti focul si mai lasati 1 ora sa se patrunda.
Pas 8
Apoi separati supa de carne, in supa puneti gelatina si ar fi bine sa o puneti cat supa este calda bine, sa se dizolve gelatina(dar atent - gelatina isi pierde calitatile in apa foarte fierbinte).
Pas 9
Apoi potriviti de sare si lasati sa se mai racoreasca. Cand este calduta se adauga usturoiul pisat si se amesteca.
Ca sa faceti o racitura perfecta la gust sa stiti ca ar trebui sa sarati un pic mai mult decat va place(carnea va absorbi din sare) si un pic mai mult usturoi. Sa fie un gust puternic de usturoi si usor mai sarata.
Pas 10
Carnea se scoate de pe oase si se pune uniform in 2-3 farfurii adanci, in cele de supa sau ciorba.
Pas 11
Supa se toarna prin sita deasupra la carne, pana se umple farfuria - obligatoriu trebuie sa acopere carnea.
Pas 12
Lasati racitura la frigider, cateva ore pana se prinde.
Pas 13
Apoi recomand sa o infrumusetati cu ceva legume. Eu folosesc morcov fiert pt a face un fel de trandafiri. Tai din o bucata de morcov fiert, de jur imprejur o banda de 1,5 cm latime.
Pas 15
Si o asezati in picioare, deci asa ar trebui sa arate.
Pas 16
Apoi mai folosesc rondele de ou fiert si verdeata. Astea le puneti dupa cum va place. Reteta este un pic cu inspiratie ucraineana, asa le face bunica, de la ea a invatat mama si asa mai departe....:)
Piftia de cocos sau porc se face la fel, doar ca se fierbe mai mult - 4-5 ore si nu se pune gelatina. Carnea puteti s-o maruntiti cum va place - bucati mai mari sau mai mici, dar recomand sa scoateti oasele.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2-3 farfurii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)