Rulada de cascaval cu somon afumat

Rulada de cascaval cu somon afumat

Imi plac mult aperitivele care puse asa simplu pe o farfurie, prin modul cum arata, nici nu trebuie sa mai fie aranjate si infrumusetate. Si aceasta rulada este din aceeasi categorie, in plus este atat de simplu de preparat, chiar si somonul in caz de o rulada mai economica poate fi inlocuit cu niste sunca.

Cam in 15 minute de preparare aveti un aperitiv frumos, delicios si neobisnuit. Va recomand sa-l incercati neaparat.

Ingrediente

Cascaval clasic
300 g
Somon afumat
250 g
ar fi bine sa fie deja feliat subtire, sau puteti sa-l inlocuiti cu sunca

Pasi de urmat

Pas 1

Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode:

- il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet

- sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut)

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 1
Pas 2

Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 2
Pas 3

Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 3
Pas 4

Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime.

Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 4
Pas 5

Si rulati strans.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 5
Pas 6

Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 6
Pas 7

Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 7
Pas 8

Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada.

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 8
Pas 9

Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval.

Deci puteti face cu:

- somon

- sunca

- fructe uscate/caise

- amestec de nuci cu maioneza si usturoi

etc.

Pofta Buna!

Rulada de cascaval cu somon afumat - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (15-20 felii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Rodikuta
Rodikuta 16 Jan 2018, 14:32

Am revenit cu concluzia și cu dovada :) S-au primit ambele gustoase foarte foarte ..pe cea cu somon și cașcaval am inlocuit somonul afumat cu unul slab sărat..asta din cauza ca si cascavalul la rîndul său e sărățel(eu nu iubesc sărate bucatele) Si a ieșit o minunăție.Un platou colorat ca si sărbătorile de iarnă 😀 Multumesc mult mult

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rodikuta 17 Jan 2018, 09:35

Vau, foarte frumos le-ati combinat! Multumesc mult pt poza 🌷

Rodikuta
Rodikuta Elena (lena) 12 Feb 2018, 12:08

Da mersi Elena..m-am stăruit sa fie frumos)) aici deja era început de sărbătoare si cam unele elemente lipsesc de pe platou 😀 asta asa cînd ideea de a face o poza vine cu intirziere))

Rodikuta
Rodikuta 29 Dec 2017, 00:19

Elena salut!! Am o intrebare : cu cit timp inainte pot sa pregătesc aceasta ruladă ? Intreb,să nu fac in graba toate in ultimul moment,am in vedere pe 31 decembrie)) o pot face cu două zile înainte sau e prea de tot 🤔? si cea cu brocoli la fel ma intereseaza.Te rog mult, ajuta-ma!

lena
Elena (lena) Rodikuta 29 Dec 2017, 07:29

Asta cu somon sigur merge facuta cu 2 zile inainte, cea cu broccoli mai bine cu 1 zi inainte. Spor👍

sofitatu
sofitatu 26 Jul 2017, 18:36

Buna, as vrea sa incerc, dar as vrea o recomandare concreta de marca de cascaval, as vrea sa imi iese bine din prima. Multumesc!

lena
Elena (lena) sofitatu 26 Jul 2017, 18:45

Eu cumpar Cascaval Sofia de la Delaco, de obicei.

sofitatu
sofitatu Elena (lena) 26 Jul 2017, 19:19

Multumesc mult. Voi lua si eu Sofia.

LudmilaCatlabuga235
Ludmila Catlabuga (LudmilaCatlabuga235) 12 Dec 2016, 11:41

Mulțumim foarte mult! Este ușor de pregătit, frumoasa ca si aspect si e foarte gustoasa. Un aperitiv perfect pentru masa de sărbători!

Nota mea pentru reteta:
Bdiana
Bdiana 05 Jan 2016, 13:22

Multumesc pentru raspuns. Acum ma amuza si pe mine ca am rulat cu tot cu folie, dar cand am vazut am fost tare necajita. :)  De suparare am uitat sa ii fac poza separat. Asta e singura poza in care apare si rulada...

Poza mea pentru reteta:
Bdiana
Bdiana 03 Jan 2016, 10:04

La multi ani si multumesc pentru retete. Ma inspir de multe ori de aici. :) Am facut si noi rulada cu somon de revelion, este delicioasa, dar din pacate aspectul nu prea ne-a iesit. :) Ai vreun truc pentru asta? Cand a rulat-o sotul, a rulat cu tot cu folie si am vazut de abia inainte de servire... Am reusit cat de cat sa o repar, am pus pe calorifer, am scos folia, am presat si am dat la congelator. Totusi a fost apreciata si asa neaspectoasa. :) Dar daca ai vreun truc il astept cu nerabdare.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Bdiana 04 Jan 2016, 12:57

Asta-i tare ca ati rulat-o cu folia impreuna! :))

Nu am nici un truc deosebit, mai mult intuitiv le fac, si bineinteles exersarea si experienta. Depinde cat de modelabil este cascavalul si toate se fac usor cand exersati si vedeti cum e mai bine cu ingredientele pe care le aveti.

Aveti grija cascavalul sa nu fie prea topit si moale, asteptati putin sa se racoreasca. Apoi sa nu faceti stratul de cascaval prea subtire, la rulare el se mai subtiaza.

Daana
Daana 02 Nov 2013, 13:13

Eu am facut-o cu sunca si cu ardei rosu taiat marunt peste sunca si a iesit super . Chiar nu e greu de facut si alor mei le-a placut tare mult . Multumesc Laura

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 28 Dec 2011, 13:32

Ceva bun, placut si usor de facut. Merita incercat pentru Revelion!

Nota mea pentru reteta:
Ionela A
Ionela A 27 Dec 2011, 17:08

Buna Lena,

Arara foarte bine. Trebuie sa o fac si eu pt Revelion.

Am mai facut ceva poze dar trebuie sa caut instrumentul cu care sa-mi transfer pozele din telefonul mobil in calculator....

Abia astept sa le trimit. Pupicei.

Nota mea pentru reteta:
Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 27 Dec 2011, 14:22

Super , foarte frumos arata!

Bravoooo si foarte multumim, o sa o adaug pe lista de pregatiri pentru revelion.

Arata toate comentariile