Ingrediente
●
Somon afumat
250 g
ar fi bine sa fie deja feliat subtire, sau puteti sa-l inlocuiti cu sunca
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode:
- il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet
- sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut)
Pas 2
Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite.
Pas 3
Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada.
Pas 4
Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime.
Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata.
Pas 6
Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti.
Pas 7
Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Pas 8
Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada.
Pas 9
Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval.
Deci puteti face cu:
- somon
- sunca
- fructe uscate/caise
- amestec de nuci cu maioneza si usturoi
etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
(15-20 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)